2016 m. dvylikos mėnesių veiklos rezultatai

2017 m. sausio 26 d. TEO LT, AB (toliau – „Teo“ arba Bendrovė) valdyba patvirtino auditorių netikrintas TEO LT, AB konsoliduotas tarpines finansines ataskaitas, parengtas pagal ES priimtus Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus, už dvylikos mėnesių laikotarpį, pasibaigusį 2016 m. gruodžio 31 dieną.

Pirmieji „Teo“ ir „Omnitel“ metai veikiant kartu – didėjančių pajamų ir pelningumo metai

2016 m. ketvirtasis ketvirtis*:
- Bendros konsoliduotos pajamos sudarė 92,4 mln. eurų ir, palyginti su 2015 m. ketvirtojo ketvirčio palyginamomis jungtinėmis pajamomis – 91,6 mln. eurų, padidėjo 0,8 procento. Tai geriausias ketvirčio rezultatas 2016 metais.
- Konsoliduota EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, siekė 28,5 mln. eurų ir, palyginti su 2015 m. ketvirtojo ketvirčio EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, – 29 mln. eurų, sumažėjo 2 procentais.

2016 m. dvylika mėnesių*:
- Bendros konsoliduotos pajamos sudarė 345,9 mln. eurų ir, palyginti su 2015 m. dvylikos mėnesių palyginamomis jungtinėmis pajamomis – 337,6 mln. eurų, padidėjo 2,5 procento.
- Konsoliduota EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, buvo 117,1 mln. eurų ir, palyginti su 2015 m. dvylikos mėnesių EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, – 110,6 mln. eurų, padidėjo 5,9 procento.
- Laisvieji pinigų srautai sudarė 44,2 mln. eurų ir buvo 1,5 karto didesni nei prieš metus.

Vadovybės komentaras:
Šiandien tvirtai galime teigti, jog dėl mūsų bendrų pastangų 2016 metais šiuo metu esame finaliniame „Teo“ ir „Omnitel“ integracijos etape. Mūsų klientai jau dabar su mumis bendrauja lyg su viena bendrove: metų pabaigoje baigėme „Teo“ ir „Omnitel“ salonų integraciją, įdiegėme bendrus klientų aptarnavimo telefonus ir pasiūlėme naujų bendrų interneto sprendimų. Be to, RRT oficialiai patvirtino mūsų lyderystė plėtojant 4G ryšį Lietuvoje: mūsų tinklas dengia beveik visą šalies teritoriją (99 proc.) ir užtikrina didžiausią spartą.

Dėl dviejų įmonių integracijos 2016 m. bendros pajamos be perstojo didėjo kas ketvirtį ir didžiausios buvo ketvirtąjį ketvirtį. Paskutinis 2016 m. ketvirtis išsiskyrė išaugusiu įrangos, ypač mobiliųjų telefonų ir namų elektronikos prietaisų, pardavimo. Per metus pajamos iš televizijos (vien iš IPTV paslaugų – 28,1 proc.), plačiajuosčio interneto ir mobiliojo ryšio paslaugų didėjo dėl toliau augančio vartotojų skaičiaus:
- IPTV vartotojų skaičius padidėjo 15,8 proc. ir siekė 191 tūkst. (IPTV paslauga keičia DVB-T paslaugą),
- šviesolaidinio interneto prieigų skaičius padidėjo 9,3 proc. ir sudarė 246 tūkstančius,
- reguliaraus mokėjimo vartotojų skaičius padidėjo 3,7 proc. ir viršijo 1 milijoną.

Konsoliduotų veiklos sąnaudų (neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų) kontrolė ir didesnės bendros pajamos lėmė tai, kad 2016 m. EBITDA (neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų) marža buvo 33,9 proc. (2015 m. – 32,7 proc.).

2016 m. ketvirtąjį ketvirtį Bendrovė baigė „Omnitel“ įsigijimo kainos paskirstymą. Dėl to, patyrė papildomas 5,1 mln. eurų amortizacijos ir nusidėvėjimo sąnaudas, kurios turėjo neigiamos įtakos pelningumui.

Per 2016 m. įrengta daugiau nei 600 naujų 4G bazinių stočių – pagal naujausius RRT duomenis, „Omnitel“ 4G ryšys dengia 99 proc. apgyvendintos Lietuvos teritorijos. Per metus ilgalaikėms investicijoms į mobiliojo ryšio tinklą skirta 13,5 mln. eurų, o į fiksuotojo – 26,6 mln. eurų.

„Teo“ ir „Omnitel“ bendradarbiavimas leido verslo ir privatiems klientams pasiūlyti sprendimą tose vietose, kur nėra prieigos prie šviesolaidinio tinklo – neribotą didelės spartos 4G mobilųjį internetą fiksuotoje vietoje už fiksuotą mėnesio mokestį. Spalį „Omnitel“ padidino duomenų kiekį visuose privatiems klientams skirtuose mobiliojo ryšio mokėjimo planuose ir sumažino vidutinę duomenų kainą 40 procentų.

Galvodami apie geresnę klientų patirtį, sujungėme 70 „Teo“ ir „Omnitel“ salonų visoje šalyje. Taip suteikėme galimybę daugiau žmonių vienoje vietoje susipažinti ir su mobiliojo, ir su fiksuotojo ryšio paslaugomis bei išbandyti ir įsigyti išmaniųjų prietaisų, televizorių ar kitos IT įrangos. Be to, klientų patogumui pasiūlėme bendrus trumpuosius klientų aptarnavimo telefonu numerius.

Gruodį „Teo“ akcininkai pritarė „Omnitel“ ir BDC prijungimui prie „Teo“ ir nusprendė įmonę, kuri po reorganizacijos tęs „Teo“, „Omnitel“ ir BDC veiklą, vadinti Telia Lietuva, AB.

PASTABA. *2016 m. sausio 4 d. TEO LT, AB įsigijo 100 proc. „Omnitel“ akcijų, dėl to šioje ataskaitoje pateiktos 2016 m. ketvirtoje ketvirčio ir dvylikos mėnesių „Teo“ įmonių grupės finansinės ataskaitos yra konsoliduotos TEO LT, AB ir jos dukterinių įmonių, tarp jų ir „Omnitel“, finansinės ataskaitos. Palyginamosios 2015 m. ketvirtojo ketvirčio ir dvylikos mėnesių finansinės ataskaitos yra faktinės viešai skelbtos to laikotarpio „Teo“ įmonių grupės ataskaitos. Tam, kad parodyti apytikslius jungtinės įmonių grupės veiklos rezultatus, palyginamieji jungtiniai 2015 m. ketvirtojo ketvirčio ir dvylikos mėnesių bendrųjų pajamų ataskaitos duomenys, aprašomi Vadovybės pranešime, yra paprastuoju sudėjimu, eliminavus įmonių grupės tarpusavio sandorius, sujungti duomenys lyg „Omnitel“ tuo metu būtų buvusi „Teo“ įmonių grupės dalis.

PRIDEDAMA:
-
TEO LT, AB konsoliduotos tarpinės finansinės ataskaitos už dvylikos mėnesių laikotarpį, pasibaigusį 2016 m. gruodžio 31 dieną.
- TEO LT, AB įmonių grupės 2016 m. 12 mėnesių veiklos rezultatų pristatymas.

Darius Džiaugys,
         Ryšių su investuotojais vadovas,