Neste: suomalaiset arvostavat tien päällä taukopaikan sijaintia ja hyvää ruokaa


Neste Oyj
Uutinen
17.2.2017

Neste: suomalaiset arvostavat tien päällä taukopaikan sijaintia ja hyvää ruokaa

Talvilomat ovat käsillä, joten moni suomalainen valmistautuu hyppäämään ratin taakse pidemmäksikin aikaa. Nesteen toteuttamasta kyselystä* selviää, että pitkämatkalaiset toivovat taukopaikalta sopivan sijainnin lisäksi erityisesti hyvää ruokatarjontaa ja kahvia sekä ystävällistä palvelua. Saman vahvistaa hyvän tauon asiantuntija, Neste-kauppias Eero Asikainen.

Yli 30 prosenttia Nesteen kyselyyn vastanneista aikoo lähteä pidemmälle automatkalle tulevalla talvi- tai hiihtolomallaan. Useamman tunnin ajomatkan aikana tauolle poiketaan kyselyn mukaan yleisimmin parin kolmen tunnin välein (75,7 %).

Tauolle houkuttelevat varsinkin sopiva sijainti reitin varrella (92,3 % vastaajista) ja siistit saniteettitilat (75,5 %). Seuraavaksi eniten arvostetaan hyvää ruokatarjontaa (71,8 %), ystävällistä palvelua (60,8 %) ja hyvää kahvia (53,1 %).

Entistäkin useammin tauolle saisi pysähtymään hyvä ruoka, kahvi ja kahvileipä sekä edulliset hinnat ja tarjoukset. Osa vastaajista kaipaa taukopaikalle avaria oleskelutiloja ja sitä, että kyljessä olisi jokin mielenkiintoinen nähtävyys.

Hyvän tauon eväät

Vierumäen Neste Matkakeidas -aseman kauppias Eero Asikainen tuntee huoltoasema-asiakkaat jo monen kymmenen vuoden ajalta ja toisessa polvessa. Asikainen on kasvanut ja työskennellyt käytännössä koko elämänsä vanhempiensa asemalla, kunnes hän perusti omansa Vierumäelle vuonna 2013. Ravintolamainen Matkakeidas on valittu tilausajokuljettajien vuoden taukopaikaksi sekä perustamisvuonna että vuonna 2016.

"Asiakkaamme arvostavat meillä erityisesti laajaa ja laadukasta ruokatarjontaa. Sen laittoi alkuun äitini, ja nyt sitä hoitaa vaimoni ja upea henkilökuntamme. Noutopöytä on meidän ykkösjuttumme, ja saammekin siitä paljon kehuja", Asikainen iloitsee.

"Meillä voi myös luottaa siihen, että homma toimii silloinkin, kun on kiire. Vaikka hiihtolomalla täällä käy kova kuhina, henkilökuntaa on tarpeeksi, kassajono etenee ja ruoat tulevat pöytään vauhdilla", Asikainen jatkaa.


Lue lisää:
Nesteen asemahaun avulla löydät parhaat taukopaikat läheltäsi
Vinkit stressittömään hiihtolomamatkaan


* Nesteen toteuttamaan kyselyyn vastasi 273 Nesteen autoilijapaneelin jäsentä (otos 1 967, vastausprosentti 14 %) 2.-9.2.2017 välisenä aikana.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) luo vastuullisia vaihtoehtoja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Voimme auttaa asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään kaikkialla maailmassa laadukkailla ja vähäpäästöisillä uusiutuvilla tuotteilla ja korkealaatuisilla öljytuotteilla, jotka voidaan yhdistää räätälöidyiksi palveluratkaisuiksi. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lentämiseen ja muoviteollisuuteen. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2016 Nesteen liikevaihto oli 11,7 miljardia euroa ja olimme edelleen mukana 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lue lisää: neste.com