Vaisalan uusi Indigo 201 lähetin-/näyttölaitesarja


Vaisala lehdistötiedote 15.3.2017 klo 8.00

Vaisalan uusi Indigo 201 lähetin-/näyttölaitesarja

Vaisala julkaisee uuden lähettimen/näyttölaitteen joka on yhteensopiva uusien, älykkäiden GMP251 ja GMP252 hiilidioksidimittapäiden kanssa. Indigo 201 on uuden laitesarjan ensimmäinen tuote. Sarja on suunniteltu laajentamaan Vaisalan nykyisten ja tulevien Indigo-yhteensopivien mittapäiden toimintoja. Indigo 201 on saatavilla näytöllä tai ilman näyttöä. Laitteen ominaisuuksia ovat analogiset lähdöt, releet ja langaton käyttöliittymä, joka mahdollistaa laitteen konfiguroinnin helposti esimerkiksi älypuhelimella.

Nyt saatavilla olevat Indigo-yhteensopivat hiilidioksidimittapäät, GMP251 ja GMP252, on suunniteltu vaativiin ja kosteisiin ympäristöihin. Niitä käytetään life science -inkubaattoreissa, maataloudessa, kylmävarastoissa sekä vaativissa ilmanvaihdonsovelluksissa, kuten uimahalleissa.

"Hiilidioksidia käytetään yhä useammin esimerkiksi jäähdytysjärjestelmissä, koska se on ympäristölle ystävällisempi ja ilmastovaikutukseltaan parempi vaihtoehto kuin CFC-, HCFC- ja HFC-kylmäaineet", kertoo Vaisalan tuotepäällikkö Maria Uusimaa. "Näissä järjestelmissä hiilidioksiditasojen luotettava mittaus on tärkeää henkilöturvallisuuden varmistamiseksi".

Langaton yhteys helpottaa käyttöä
Indigo 201:ssä on langaton yhteys, joka helpottaa laitteen asetusten määrittämistä: Indigo 201:een muodostetaan yhteys vaivattomasti millä tahansa WLAN-tuetulla laitteella, esimerkiksi älypuhelimella. Langattomalla yhteydellä on mahdollista konfiguroida laite sekä tarkastella siihen Indigo-yhteensopivan mittapään mittaustietoja tilapäisesti.

Indigo 201:llä voidaan myös minimoida käyttökatkot, sillä hiilidioksidimittapää voidaan irrottaa ja vaihtaa uuteen tarvittaessa. Myös mittapään kalibrointi onnistuu Indigo 201:n avulla.

Mittaustulos voidaan esittää Indigo 201:n näytöllä tai muuntaa esimerkiksi analogiseksi lähtösignaaliksi tai releiden aktivointisignaaliksi. Ominaisuuksista on hyötyä erilaisissa ohjaus- ja valvontajärjestelmissä. Releitä voidaan käyttää esimerkiksi puhaltimen ohjaamiseen tai hälytyksen laukaisemiseen.

Tuotesivu: www.vaisala.fi/indigo

Lisätietoja:
Maria Uusimaa, tuotepäällikkö, Controlled Environment, Vaisala
+358 40 5914523
maria.uusimaa@vaisala.com

Marina Stenfors, viestintäpäällikkö, Controlled Environment, Vaisala
+358 50 364 4909
marina.stenfors@vaisala.com