Source: Neste Oyj

Neste: Yhdysvaltojen vetäytyminen Pariisin ilmastosopimuksesta valitettavaa

Neste Oyj
Lehdistötiedote
2.6.2017 klo 9.00

Neste: Yhdysvaltojen vetäytyminen Pariisin ilmastosopimuksesta valitettavaa

Yhdysvaltojen vetäytyminen Pariisin ilmastosopimuksesta on murheellinen käänne kansainvälisessä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Maailman toiseksi suurimman ilmastopäästöjen tuottajan jättäytyminen sopimuksen ulkopuolelle ei kuitenkaan kaada sopimusta, jolla on edelleen erittäin vahva kansainvälinen tuki. Sopimuksen on ratifioinut 147 maata 197 allekirjoittaneesta maasta.

Yhdysvallat ei ole tehnyt muutoksia liittovaltiotason uusiutuvien polttoaineiden lainsäädäntöön (Renewable Fuel Standard). Sen perusteella ympäristöviranomainen EPA on asettanut kasvavat velvoitteet uusiutuvien polttoaineiden käytölle vuosiksi 2017 ja 2018. Myös Kalifornian Low Carbon Fuel Standard -säännös on voimassa.

"Ilmastonmuutoksen vastainen taistelu jatkuu, ja Nesteen uusiutuvat tuotteet auttavat osavaltioita, kaupunkeja ja yrityksiä Yhdysvalloissa saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteensa päästöjen vähentämiseksi", sanoo Kaisa Hietala, Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja. 

Neste MY uusiutuvan dieselin käytöllä voidaan vähentää liikenteestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä jopa 90 % fossiilisen dieselin käyttöön verrattuna. Yhtiön globaali toimintamalli mahdollistaa myynnin suuntaamisen joustavasti eri markkinoille. Noin 70 % uusiutuvien polttoaineiden myynnistä suuntautuu Eurooppaan ja loput Pohjois-Amerikkaan.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Kaisa Hietala, johtaja, Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alue, puh. 050 458 4128

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) luo vastuullisia vaihtoehtoja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin.  Voimme auttaa asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään kaikkialla maailmassa laadukkailla ja vähäpäästöisillä uusiutuvilla tuotteilla ja korkealaatuisilla öljytuotteilla, jotka voidaan yhdistää räätälöidyiksi palveluratkaisuiksi. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lentämiseen ja muoviteollisuuteen. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2016 Nesteen liikevaihto oli 11,7 miljardia euroa ja olimme edelleen mukana 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 listalla. Lue lisää: neste.com