Huhtamäki vahvistaa asemaansa johtavana tarjoilupakkausten toimittajana Kiinassa


HUHTAMÄKI OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 29.6.2017 KLO 9:45

Huhtamäki vahvistaa asemaansa johtavana tarjoilupakkausten toimittajana Kiinassa

Huhtamäki on sopinut ostavansa International Paperin tarjoilupakkausliiketoiminnot Kiinassa. Yritysoston myötä Huhtamäki laajentaa valmistusverkostoaan itäiseen Kiinaan ja vahvistaa sekä kapasiteettiaan että kyvykkyyttään palvella Pohjois-Kiinassa toimivia asiakkaita. "Olen erittäin tyytyväinen voidessamme julkistaa tämän yritysoston," sanoo toimitusjohtaja Jukka Moisio. "Se vahvistaa merkittävästi toimintojamme Kiinassa, sekä maantieteellisesti että valmistuskapasiteetin osalta, ja auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme jatkossa entistäkin paremmin."

Yritysosto koostuu kahdesta Shanghaissa ja Tianjinissä sijaitsevasta tuotantolaitoksesta, joiden palveluksessa on yhteensä noin 200 työntekijää. Ostettavien yksiköiden tuotevalikoima vastaa Huhtamäen nykyistä tuotevalikoimaa Kiinassa ja sisältää kartonkipikareita kuumille ja kylmille juomille, jäätelöpikareita sekä rasioita mukaan otettaville ruuille ja välipaloille. Hankittavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2016 oli noin 19 miljoonaa euroa. Velaton ostohinta on 15 miljoonaa euroa. Toiminnot liitetään osaksi Huhtamäen Foodservice Europe-Asia-Oceania -segmenttiä. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan 1-2 kuukauden kuluessa kun vaadittavat viranomaisrekisteröinnit on saatu päätökseen.

"Meillä on kunnianhimoinen kasvustrategia," kertoo Foodservice Europe-Asia-Oceania -liiketoimintasegmentin johtaja Eric Le Lay. "Tämä yritysosto lujittaa liiketoimintaamme Pohjois-Aasiassa ja tarjoaa hyviä mahdollisuuksia vauhdittaa kasvuamme. Lisäksi parannamme maantieteellistä kattavuuttamme Kiinan valtavilla markkinoilla, mikä on asiakkaidemme etu."


Lisätietoja:
Media: Katariina Hietaranta, viestintäjohtaja, puh. 010 686 7863
Sijoittajat: Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhdepäällikkö, puh. 010 686 7815

HUHTAMÄKI OYJ
Konserniviestintä

Huhtamäki on maailmanlaajuisesti toimiva ruuan ja juoman pakkaamisen asiantuntija. 76 tuotantolaitoksen ja 24 vain myyntiin keskittyvän yksikön verkostomme yhteensä 34 maassa antaa meille erinomaiset valmiudet tukea asiakkaidemme kasvua kaikkialla, missä he toimivat. Noin 17 300 työntekijäämme kehittää ja valmistaa kolmea eri teknologiaa hyödyntäen pakkauksia, jotka auttavat huipputuotteita saavuttamaan enemmän kuluttajia, helpommin. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli 2,9 miljardia euroa. Emoyhtiö Huhtamäki Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä, ja yhtiön pääkonttori on Espoossa. Lisätietoja osoitteessa www.huhtamaki.fi.