NeuroSearch har indgået aftale med Saniona om overdragelse af rettigheder


Selskabsmeddelelse
4. juli 2017




NeuroSearch meddeler, at de tilbageværende rettigheder i de prækliniske og kliniske aktiver, som NeuroSearch overdrog til Saniona i perioden 2012-2016 nu er solgt til Saniona A/S. Som fuld og endelig afregning for NeuroSearch’s tilbageværende rettigheder i de overdragne projekter, vil NeuroSearch fra Saniona modtage en éngangsbetaling på 5,5 mio.kr. Desuden overtager Saniona NeuroSearch’s forpligtelser til betaling af royalties til tredjepart vedrørende de mulige fremtidige netto salgsindtægter fra de omhandlede projekter, herunder NeuroSearch’s forpligtelser til royalty betalinger til Boehringer Ingelheim vedr. tesofensine og til GlaxoSmithKline vedrørende NS2359.

I august 2012 solgte NeuroSearch sin teknologiplatform med tilhørende patenter og data vedrørende 15 kliniske og prækliniske programmer til Saniona. I oktober 2014 blev rettighederne til NeuroSearch’s kliniske udviklingsprojekter tesofensine og NS2359 overdraget til Saniona. I maj 2016 overdrog NeuroSearch rettighederne til de tilbageværende projekter og stoffer, herunder de kliniske udviklingsprojekter ACR325 og ACR343.

NeuroSearch skal af det modtagne beløb på 5,5 mio.kr. betale i alt 0,4 mio.kr. til Boehringer Ingelheim og GlaxoSmithKline. De resterende 5,1 mio.kr. vil tilføre 2,2 mio.kr. til selskabets primære drift, og de resterende 2,9 mio.kr. vil blive konteret under ophørende aktiviteter.

NeuroSearch har stadigvæk mulige milepælsbetalinger fra TEVA på i alt op til 55 mio.kr., såfremt Huntexil
® opnår markedsgodkendelse.

Indgåelsen af denne aftale er i overensstemmelse med NeuroSearch’s offentliggjorte strategi om afhændelse af de tilbageværende aktiver på den bedst mulige måde.

Forventninger til 2017
For 2017 forventer NeuroSearch herefter et underskud af primær drift i størrelsesordenen 2,3–3,3 mio.kr. mod tidligere 4,5–5,5 mio.kr. I forventningerne indgår primært omkostninger til fortsat afsøgning af mulighederne for at afdisponere selskabets aktiver, opretholdelse af selskabets børsnotering og opretholdelse af selskabets daglige drift. I forventningerne indgår ikke indtægter fra eventuelt salg af selskabets aktiver eller øvrige mulige indtægter fra selskabets aftale med TEVA.



Kontaktperson:

Allan Andersen, CEO, mobil: +45 4016 3864



Om NeuroSearch
NeuroSearch A/S (NEUR) er noteret på Nasdaq Copenhagen A/S.


Attachments

Fonds. 5-17 - Saniona overdragelse af rettigheder - DK.pdf