CORRECTION: PRF: Äriühingutes John Ross Jr. (Aberdeen) Limited ja Coln Valley Smokery Limited enamusosaluse omandamise tehingu täitmine

Tallinn, Eesti, 2017-07-21 21:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

AS PRFoods (PRF), PRF-i konsolideerimisgruppi kuuluv JRJ & PRF Limited (Omandav Ühing) ja Andrew Leigh, Christopher Leigh, Jennifer Leigh ja Victoria Leigh-Pearson (igaüks eraldi Müüja, ühiselt Müüjad) sõlmisid 26.06.2017 aktsiate müügilepingu (Leping), mille kohaselt Omandav Ühing omandab vastavatelt Müüjatelt enamusosaluse äriühingutes John Ross Jr. (Aberdeen) Limited (JRJ) ning Coln Valley Smokery Limited (CVS).

Tehingule andis heakskiidu 19.07.2017 toimunud PRF erakorraline üldkoosolek, mis kiitis tehingu heaks vastavalt 26.06.2017 avaldatud tehingu tingimustele (tingimused leitavad siit: https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=781053&messageId=981917) ja üldkoosoleku käigus antud informatsioonile (üldkoosoleku presentatsioon ja protokoll leitavad siit: http://prfoods.ee/investorile/aktsionaride-uldkoosolek/2017egm/erakorralise-uldkoosolekuga-seotud-materjalid).

Käesolevaga teatab PRF tehingu täitmisest, st. ostuhinnast 10,525,632 GBP (ehk 12,303,485 EUR) tasuti 21.07.2017, kuna Omandav Ühing omandas tehingu tingimustele vastavad JRJ ja CVS aktsiad. Ülejäänud kaks ajatatud makset kuuluvad tasumisele vastavalt tehingu tingimustele 6 kuu ja 12 kuu pärast. Samuti on lõpule viidud JRJ & PRF Ltd poolt aktsiate emiteerimine Christopher Leigh’le ja Victoria Leigh-Pearson’ile neile kuuluvate JRJ ja CVS aktsiate vastu, mille tulemusel 15% Omandava Ühingu aktsiatest kuulub Christopher Leigh’le ja Victoria Leigh-Pearson’ile ning 85% Omandava Ühingu aktsiatest kuulub Saaremere Kala AS-ile.

Täiendavalt teavitab PRF, et ellu on viidud ka kavandatud muudatused Omandava Ühingu, JRJ ja CVS juhtkonnas. Omandava Ühingu juhatuse liikmed on Indrek Kasela, Kit Harrison, Jaakko Karo, Christopher Leigh ja Victoria Leigh-Pearson. CVS juhatuse liikmed on Indrek Kasela, Christopher Leigh ja Victoria Leigh-Pearson. JRJ juhatuse liikmed on Indrek Kasela, Christopher Leigh, Victoria Leigh-Pearson ja Jennifer Leigh, ning otsustati, et üleminekuperioodil jätkab JRJ juhatuse liikmena ka Andrew Leigh. Andrew Leigh on sündinud 18.11.1945, ta on JRJ juhatuse liige olnud aastast 1987. Andrew Leigh ei oma PRF aktsiaid.

Tehingut finantseeris AS SEB Pank.

Tehingut nõustasid rahvusvaheline investeerimispank Oaklins ning rahvusvaheline advokaadibüroo Eversheds Sutherland.

Indrek Kasela
AS PRFoods