Metso on saanut neljä merkittävää öljy- ja kaasuventtiilitilausta kiinalaisilta petrokemian alan asiakkailta


Metso on saanut neljä merkittävää öljy- ja kaasuventtiilitilausta kiinalaisilta petrokemian alan asiakkailta 

Metso Oyj:n lehdistötiedote 2.11.2017 klo 13.00

Metso on saanut neljä merkittävää venttiilitilausta kiinalaisilta petrokemian alan asiakkailta. Kaikki tilaukset ovat uusinvestointeja varten. Ne on kirjattu Metson saatuihin tilauksiin alkaen vuoden 2017 ensimmäisestä vuosineljänneksestä ja jatkuen vuosineljänneksittäin tehtävinä kirjauksina vuonna 2017 ja jatkuen vuodelle 2018. Tilausten kokonaisarvoa ja yhtiöiden nimiä ei julkisteta. Kaikki yhtiöt kuuluvat Kiinan petrokemian yhtiöiden kärkikymmenikköön.  

"Vahva maine teollisuudenalalla, luotettavat ja laadukkaat tuotteet sekä erinomainen investoinnin arvo ovat tehneet Metson venttiiliratkaisuista suosittuja markkinoilla. Asiakkaamme arvostavat toimivaksi osoittautunutta venttiiliteknologiaa sekä huollon ja varaosien saatavuutta, jotka varmistavat tuottavuuden vaativissa prosesseissa", sanoo Hangpheng Tan, Metson virtauksensäätöratkaisut -liiketoiminnan myynti- ja huoltotoimintojen johtaja Kiinassa.

Tilauksiin sisältyy noin 2 500 Neles®-tuotesarjan pallo-, segmentti- ja läppäventtiiliä sulku- ja säätösovelluksiin eri prosessivaiheissa esimerkiksi hiilenkaasutus-, eteenin krakkaus- ja PSA-prosesseissa. Säätöventtiileissä on Neles® ND9000 -sarjan älykkäät venttiiliohjaimet, jotka pystyvät seuraamaan suorituskykyä edistyneellä tavalla.

Kuva: Neles® BWX- ja Neles® palloventtiili kuuluvat Metsoon laajaan luotettavien venttiiliratkaisujen valikoimaan.

Viime vuosien aikana Metson venttiiliratkaisujen asennuskanta Kiinan johtavien öljy- ja kaasualan asiakkaiden keskuudessa on kasvanut tasaisesti. Yhtiön venttiileitä käytetään laajasti monissa kriittisissä prosesseissa. Tyypillisessä petrokemia- tai jalostamoprojektissa Metson tuotevalikoima kattaa jopa 90 % tarvittavista venttiileistä.

Luotettavat venttiiliratkaisut ovat kriittisiä komponentteja petrokemian prosesseissa 

Metsolla on vahva asema säätöventtiilien toimittajana petrokemian teollisuuden, kemian teollisuuden, öljy- ja kaasuteollisuuden sekä voimantuotannon asiakkaille tunnettujen Neles-sarjan kiertoistukkaventtiilien, istukkaventtiilien ja älykkäiden venttiiliohjaimien valikoimansa kautta.

Petrokemian tai jalostamon prosessissa käytettävien venttiilien täytyy kestää erittäin vaativia prosessiolosuhteita, kuten korkeaa painetta ja lämpötilaa, myrkyllisiä ja syövyttäviä nesteitä, tärinää ja paineiskuja normaaleissa käyttöolosuhteissa, ja niiden on täytettävä kaikki turvallisuusvaatimukset.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 000 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli noin 2,6 miljardia euroa. Metso työllistää yli 11 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.

metso.com, twitter.com/metsogroup 

Lisätietoja:

Mika Nissinen, johtaja, öljy- ja kaasuteollisuuden projektit, Flow Control, Metso, puh. +358 20483 5665, sähköposti: mika.nissinen@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso, puh. +358 20 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com