INVESTORS HOUSEN STRATEGIAPÄIVITYS – PIENTEN ASKELTEN EVOLUUTIOMALLI JATKUU


Investors House Oyj
sisäpiiriteto 27.11.2017 klo 9.30

 

INVESTORS HOUSEN STRATEGIAPÄIVITYS – PIENTEN ASKELTEN EVOLUUTIOMALLI JATKUU

 

Investors Housen hallitus on 27.11.2017 vahvistanut seuraavat strategiset keskipitkän aikavälin tavoitteet ja linjaukset:

 

Investors House on kiinteistösijoitusyhtiö, joka tarjoaa sijoittajalle mahdollisuuden suoraan sijoittamiseen ilman välikäsiä.

Investors Housella on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Kiinteistöt ja Management. Kiinteistöt-segmentti on pääomavaltaista sijoitustoimintaa, jossa varojen sijoitetaan asuntoihin ja toimitila-kiinteistöihin. Management-segmentti on vähän pääomaa sitovaa palveluliiketoimintaa.

Liiketoimintasegmentit tukevat ja täydentävät toisiaan. Asuntojen, toimitilojen ja Management-toiminnan tuotot muodostavat kolme toisistaan osin riippumatonta tuottolähdettä. Resurssien ristiin käytön mahdollisuudet segmenttien välillä ovat hyvät.

Investors House-konserni pyrkii siihen, että sen osaketta omistavalla sijoittajalla olisi mahdollisuus vähintään 10 % vuotuiseen kokonaistuottoon. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen arvokehityksestä ja osingosta.

Osinkopolitiikkana on jakaa osinkoina vuosittain 50-90 % edellisvuoden operatiivisesta tuloksesta (EPRA).

Konserni tavoittelee kannattavaa kasvua kaikilla toimintalohkoillaan. Operatiivista tulosta pyritään parantamaan vuosittain. Volyymin osalta tavoitteena on kasvattaa nettovarallisuus 100 M€:oon.

Rahoituksellisten riskien hallitsemiseksi konsernin omavaraisuusaste on vähintään 45 % ja emon lainojen suojausaste on vähintään 50 %

Strategiakaudella  yksi erityisteema on Management -toiminnan laajennus. Konserni pyrkii lisäämään vähän pääomaa sitovaa kasavirrallista tuottoa.

Konserni pyrkii siihen, että osakkeen arvostus voisi perustua kahden erillisen liiketoimintasegmentin keskenään erilaisen arvonmuodostuksen huomioimiseen.

 

TOIMITUSJOHTAJA PETRI ROININEN:

’’Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme lukuisten pienten askelten kautta onnistuneet tuottamaan merkittävän kasvun ja tulosparannuksen. Tämä on näkynyt osakkeenomistajillemme osakkeen arvon ja osingon merkittävänä kasvuna. Nyt tehdyllä strategiapäivityksellä pyrimme varmistamaan onnistumisen edellytykset seuraavalla kaudella.

Valmistaudumme tulevaisuuteen, jossa näemme keskeisinä voimina rahoituksen saatavuuden ja hinnan, kaupungistumiskehityksen, kiinteän omaisuuden arvopaperistumisen, digitaalisten alustojen hyödyntämisen sekä sääntely-ympäristön muuttumisen.

Perustavoitteet osakkeenomistajan tuottotasoista ovat entiset. Liiketoiminnalliset painotukset elävät ajassa. Kokonaisuutena strategiapäivitys on mielestämme evoluutionomainen. Jatkamme etenemistä hyväksi havaitulla pienten askelten politiikalla.’’

 

Helsinki 27.11.2017

 

Investors House Oyj

 

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Petri Roininen, puh 040 761 9669

 

Jakelu
Nasdaq Helsinki
keskeiset tiedotusvälineet
www.investorshouse.fi