Cramo vauhdittaa kasvua Saksassa ostamalla johtavan saksalaisen työmaalogistiikkayritys KBS Infra GmbH:n


Vantaa, Suomi, 2018-01-16 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Cramo Oyj   Sijoittajauutinen  16.1.2018, klo 9.00

Cramo vauhdittaa kasvua Saksassa ostamalla johtavan saksalaisen työmaalogistiikkayritys KBS Infra GmbH:n

Strategiansa mukaisesti, vahvistaakseen asemaansa Keski-Euroopan markkinoilla ja laajentaakseen liiketoimintamalliaan lisäarvoa tuottaviin palveluihin, Cramo on allekirjoittanut sopimuksen KBS Infra GmbH:n ja sen tytäryhtiöiden koko osakekannan ostosta. Saksalainen KBS Infra on johtava työmaalogistiikkayritys, jonka arvioitu liikevaihto vuonna 2017 oli noin 35 miljoonaa euroa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Mainzissa, Frankfurt am Mainin lähellä. KBS Infra toimii maanlaajuisesti neljän toimipisteensä kautta ja työllistää 180 henkeä.

KBS Infran laaja palvelutarjoama rakentuu työmaapalveluiden ja -logistiikan asiantuntemuksen ympärille. Yrityksen palveluvalikoima kattaa työmaatilojen ja muun kaluston vuokrauksen, työmaan sähköistyspalvelut, työmaasuunnittelun, kulunvalvonnan ja työmaalogistiikan toteuttamisen. Edellä mainittuihin palveluihin lukeutuu toimitusten aikatauluttaminen, alihankkijoiden työnjohto ja kolmansien osapuolten vuokrakoneiden käytön organisointi asiakkaiden puolesta. Laajan palvelutarjoaman johdosta yritys on tyypillisesti ensimmäinen ja viimeinen palveluntarjoaja työmaalla.

KBS Infran kalusto koostuu noin 6000 työmaatilasta sekä laajasta työmaan sähköistämiseen ja muuhun rakennustyömaakäyttöön tarkoitetusta kalustosta. Tiloja käytetään pääasiassa työmaatiloina logistiikkapalveluiden osana, mutta myös väliaikaisina tilaratkaisuina kuten kouluina, päiväkoteina, turvapaikanhakijoiden majoituksena sekä toimistoina.

Saksassa sijaitsevan työmaatilakaluston merkittävän kasvun lisäksi Cramo uskoo hankinnan tuovan huomattavaa lisämyyntipotentiaalia sen nykyiselle vuokrakalustolle, ja edesauttavan pääsyä rakennustyömaille niiden alkuvaiheessa. Lisäksi Cramo voi tarjota KBS Infran työmaasähköistys -ja logistiikkapalveluita Cramon nykyiselle asiakaskunnalle. Cramon kone- ja laitevuokrausoperaatioiden ja KBS Infran yhteistyö tähtää myös uusien projektien, konseptien ja palveluiden luomiseen. Yhteistyö mahdollistaa lisäksi parhaiden käytäntöjen jakamisen KBS Infran ja Cramon operatiivisten yritysten välillä, ja asiakassegmenttien laajenemisen Saksassa.

”Odotamme innolla yhteistyötä KBS Infran osaavan henkilöstön kanssa ja olemme todella iloisia siitä, että saimme ostettua näin maineikkaan ja menestyvän yrityksen, jolla on osaava johto. KBS Infra on palveluihin suuntautunut työmaalogistiikkayritys, jonka henkilöstöllä on paljon tärkeää rakennusalan projektiosaamista. Yritys täydentää Cramon vuokrakalustotarjontaa Saksassa ja luo meille entistä paremman kilpailuaseman Saksan markkinoilla", sanoo Dirk Schlitzkus, Cramon Keski-Euroopan toimintojen johtaja.

Cramo-konsernin toimitusjohtaja Leif Gustafsson toteaa: ”Päätös KBS Infran hankinnasta on täysin linjassa Cramon Shape & Share -strategian kanssa. Kaupan myötä Cramon asema tärkeillä Saksan markkinoilla vahvistuu. Yritysosto tukee kannattavan kasvun tavoitteitamme, laajentaa liiketoimintamallia ja mahdollistaa uusien asiakasratkaisujen kehittämisen.”

”Olen iloinen, että 14 vuotta sitten perustamani yritys löysi hyvän uuden omistajan Cramosta. Odotan yritystoiminnan kehityksen ja kasvun jatkamista yhdessä KBS Infran erinomaisten työntekijöiden ja uusien Cramo-kollegoiden kanssa”, sanoo KBS Infran perustaja ja toimitusjohtaja Oliver Karrié.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Saksan kilpailuviranomaisen (Bundeskartellamt) hyväksyntää, ja se on tarkoitus saada päätökseen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

 

CRAMO OYJ

Leif Gustafsson
toimitusjohtaja

     

Lisätietoja:  

Dirk Schlitzkus, johtaja, Keski-Eurooppa, puh: +49 89 857 98 170
Aku Rumpunen, talous- ja rahoitusjohtaja, puh: +358 10 661 10, +358 40 556 3546
Mattias Rådström, johtaja, viestintä, markkinointi ja sijoittajasuhteet, puh: +46 70 868 7045, mattias.radstrom@cramo.com
  

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Tärkeimmät tiedotusvälineet

www.cramogroup.com


Cramo on Euroopan toiseksi suurin vuokrausalan yritys, joka on erikoistunut kone- ja laitevuokraukseen, vuokraukseen liittyviin palveluihin sekä siirtokelpoisten tilojen vuokraukseen. Cramo toimii 14 maassa ja sillä on noin 300 toimipistettä. Cramolla on noin 2 600 työntekijää, ja vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 712 miljoonaa euroa. Cramo on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Lisätietoja: www.cramogroup.com, www.twitter.com/cramogroup