Konecranes, Nokia ja Ukkoverkot yhteistyöhön – älynosturit ottavat askeleen kohti 5G-aikakautta


Konecranes, Nokia ja Ukkoverkot yhteistyöhön – älynosturit ottavat askeleen kohti 5G-aikakautta 

Konecranes on allekirjoittanut kolmivuotisen yhteistyösopimuksen dataoperaattori Ukkoverkkojen ja Nokian kanssa yksityisen LTE-mobiiliverkon rakentamisesta. Verkkoa on tarkoitus hyödyntää 5G-konsepteihin ja digitaaliseen automaatioalustaan liittyvässä tutkimus- ja tuotekehitystyössä. 

”Edistyksellisen verkon myötä Konecranes pääsee hyödyntämään tulevaisuuden teknologiaa ja kehittämään 5G-kyvykkyyksiä jo nyt. Verkon infrastruktuuri mahdollistaa suuremman viestintäkapasiteetin ja tietojenkäsittelytehon sekä pienemmän viiveen. Tämä tarkoittaa, että pystymme parantamaan nykyistä tarjontaamme ja myös luomaan aivan uudenlaisia ratkaisuja. Uusi mobiiliverkkotekniikka voi nostaa koneiden välisen viestinnän, IIoT-tietoturvallisuuden ja koneoppimisen uudelle tasolle. Tästä hyötyisivät erityisesti satamat ja valmistava teollisuus”, sanoo Juha Pankakoski, Executive Vice President, Technologies, Konecranes. 

Konecranes-konsernin tiloihin Hyvinkäälle rakennettava yksityinen mobiiliverkko vauhdittaa teolliseen esineiden internetiin liittyvää tutkimus- ja tuotekehitystyötä sekä liiketoimintakriittisten mobiiliyhteyksien kehittämistä. 

”Yhteistyösopimus on Ukkoverkoille erittäin mieluinen. Se tukee yhtiömme strategiaa ja profiloitumistamme mikro-operaattoriverkkojen edelläkävijänä”, toteaa Jouko Tuppurainen, Vice President, Industry Sales, Ukkoverkot. 

”Yksityiset mobiiliverkot tarjoavat yrityksille ja teollisuudelle huomattavasti kehittyneempiä, tehokkaita langattomia yhteysratkaisuja.”, sanoo Stephan Litjens, General Manager, Digital Automation, Nokia. ”Konecranes käyttää teknologiaamme automaation lisäämiseen ja analytiikan tehostamiseen. Yhtiö tarjoaa jo nyt alansa johtavia ratkaisuja, ja teknologiamme avulla se pystyy yhä paremmin hyödyntämään antureita, toimilaitteita, videokameroita ja muita laitteita.” 

Lisätietoja:  
Juha Pankakoski, Executive Vice President, Technologies, Konecranes puh. +358 (0)20 427 11 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 yrityksen (vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 600 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR). 

Konecranes_SmallCell_V2_LQ_