DNA:n osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2018


DNA OYJ PÖRSSITIEDOTE 18.1.2018 klo 11:30

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta on tehnyt ehdotuksensa hallituksen kokoonpanosta ja palkkioista 22.3.2018 pidettävälle DNA:n varsinaiselle yhtiökokoukselle.

Hallituksen jäsenten lukumäärä

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa DNA Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten lukumäärä on seitsemän.

Hallituksen kokoonpano

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että nykyiset hallituksen jäsenet Pertti Korhonen, Anu Nissinen, Tero Ojanperä, Jukka Ottela, Margus Schults, Kirsi Sormunen ja Heikki Mäkijärvi valitaan uudelleen hallituksen jäseniksi.

Nimitystoimikunta ehdottaa lisäksi, että Pertti Korhonen jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

Henkilöiden taustatiedot ovat nähtävissä internetissä osoitteessa https://corporate.dna.fi/dna-lyhyesti#hallitus

Hallituksen palkkiot

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen palkkiot säilyvät ennallaan. Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan vuosipalkkiona 144 000 euroa ja jäsenille 48 000 euroa. Hallituksen kokousten kokouspalkkion ehdotetaan olevan 1 050 euroa kokoukselta. Hallituksen pysyvien valiokuntien kokousten kokouspalkkion ehdotetaan olevan valiokuntien puheenjohtajille 1 050 euroa kokoukselta ja valiokuntien jäsenille 525 euroa kokoukselta.

Nimitystoimikunta suosittaa, että kukin hallituksen jäsen käyttää vuosittain 40 % ennakonpidätyksellä vähennetystä vuosipalkkiostaan yhtiön osakkeiden hankkimiseen kunnes hänen osakeomistuksensa määrä vastaa vuosipalkkion bruttomäärää.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta

Nimitystoimikunta koostuu kolmesta osakkeenomistajien nimeämästä jäsenestä. Nimitystoimikuntaan kuuluvat Tommi Aurejärvi (puheenjohtaja, Finda Telecoms Oy:n nimeämänä), Seppo Vikström (PHP Holding Oy:n nimeämänä) ja Esko Torsti (Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen nimeämänä). Lisäksi DNA:n hallituksen puheenjohtaja osallistuu toimikunnan työhön asiantuntijana.

Osakkeenomistajia edustavien jäsenten nimeämisoikeus on niillä kolmella osakkeenomistajalla, joiden osuus yhtiön kaikkien osakkeiden edustamasta äänimäärästä on Euroclear Finland Oy:n pitämän osakasluettelon mukaan suurin vuosittain 1. syyskuuta.

Lisätietoja:
Tommi Aurejärvi, osakkeenomistajien nimitystoimikunnan puheenjohtaja, 050 1973
Marja Mäkinen, Head of IR, Sijoittajasuhteet, DNA Oyj, 044 044 1262, marja.makinen@dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, @DNA_Business ja @DNA_Palvelu sekä Facebookissa.