„AUGA group“, AB įsigyja UAB „Arginta Engineering“ akcijas

2018 m. sausio 22 d. „AUGA group“, AB pasirašė akcijų pirkimo-pardavimo sutartį, pagal kurią už 6,4 mln. Eur įsigyja 100 % UAB „Arginta Engineering“ akcijų.


UAB „Arginta Engineering“ specializacija – nestandartinių metalo konstrukcijų projektavimas ir gamyba: prototipiniai įrenginiai, transformatorių komponentai, konvejerių ir keltuvų įranga, popieriaus pramonės, energetikos bei žemės ūkio įrengimai. Pagrindiniai įmonės klientai yra tarptautiniai inžinerijos koncernai; 98 % pagaminamos produkcijos yra eksportuojama.

UAB „Arginta Engineering“ 2017 m. apyvarta neaudituotais finansinių ataskaitų duomenimis sudarė 12,5 mln. Eur, EBITDA buvo 0,7 mln. Eur, grynoji finansinė skola 2017 m. gruodžio 31 d. sudarė 0,7 mln. Eur. Įmonėje dirba virš 170 darbuotojų.

„Dėl besiplečiančio „AUGA group“ veiklos mąsto bei ekologinių rinkų augimo, toliau didėja inovatyvių ekologinio ūkininkavimo technologijų bei efektyvių sprendimų poreikis. „Arginta Engineering“ vertiname kaip vieną pažangiausių inžinerinės pramonės įmonių Lietuvoje. Įsigydami jos akcijas ir apjungdami abiejų bendrovių veiklas, matome puikių galimybių stiprinti „AUGA group“ kompetencijas technologijų srityje“, – įsigijimo motyvus komentavo „AUGA group“, AB valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Pasak jo, įsigyjama gamybinė bazė, žinios, patirtis ir profesionalų komanda leis vystyti inovatyvius įrengimus, techniką bei unikalius technologinius sprendimus švarios ir tvarios maisto grandinės srityje.

Įmonių grupės „Arginta Group“, kuriai priklauso bendrovė „Arginta Engineering“, bendrasavininkas ir vadovas Gintautas Kvietkauskas neslepia, kad priimant sprendimą parduoti įmonę, viena iš pirkėjui keliamų sąlygų buvo įmonės pagrindinės veiklos tęstinumo užtikrinimas: „Tapusi „AUGA group“ dalimi, „Arginta Engineering“ nekeis savo strateginės veiklos krypties ir toliau dirbs su tarptautiniais klientais, projektuos ir gamins kompleksinius, nestandartinius inžinerinius sprendimus. Prie šios veiklos prisidės „AUGA group“ vystomi projektai. Parduodami akcijas būtent šiai bendrovei, esame visiškai tikri abiejų įmonių veiklos sinergija ir abipusiai kuriamos vertės tvarumu“, – teigia G. Kvietkauskas.  

Nuo 2014 m. „AUGA group“, AB jau yra investavusi virš 15 mln. eurų į ekologinio ūkio ir ekologinio maisto gamybos vystymą. Įmonių grupė šiuo metu yra viena didžiausių Europoje vertikaliai integruotų ekologiško maisto bendrovių, veikianti principu „nuo lauko iki lentynos“. „AUGA group“, AB vysto tvaraus, naujomis technologijomis paremto žemės ūkio modelį, apimantį augalininkystę, gyvulininkystę, paukštininkystę ir grybų auginimą. Naudodama nuosavus ir kontraktuotus gamybinius pajėgumus, iš savo užaugintų žaliavų įmonė gamina platų ekologiškų produktų asortimentą galutiniam vartotojui bei rinkai tiekia žaliavinius produktus.

Ateityje „AUGA group“, AB siekia būti ne tik ekologinio ūkininkavimo ir ekologiško maisto gamybos įmonių grupe, bet tapti technologijų bendrove, vystančia bei teikiančia sprendimus vartotojams tvaraus ir ekologiško maisto grandinėje.

Sandoris bus užbaigtas gavus Konkurencijos tarybos leidimą, reikalingą įsigijimui vykdyti.

 

Daugiau informacijos:

         Generalinis direktorius
         Linas Bulzgys
         +370 5 233 5340