Georgia Ports Authority tilaa 8 Konecranes BOXPORTER RMG -nosturia Savannahin Mason Mega Rail -terminaaliin


Yhdysvaltalainen Georgia Ports Authority (GPA) on käynnistänyt Mason Mega Rail -projektin, joka kaksinkertaistaa Savannahin sataman raidenostokapasiteetin miljoonaan konttiin vuodessa. Osana projektia GPA tilasi vuoden 2017 lopussa kahdeksan Konecranes BOXPORTER RMG -nosturia vastatakseen konttien intermodaalikuljetuksien kasvaneeseen tarpeeseen. Nosturit toimitetaan kahdessa erässä: ensimmäiset vuoden 2019 toisella puoliskolla ja loput vuoden 2020 toisella puoliskolla.

GPA:n Mason Mega Rail -projekti on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2020 loppuun mennessä. Garden Cityssä sijaitseva raideterminaali yhdistyy ja laajenee tällä hetkellä CSX:n ja Norfolk Southernin operoimille ratapihoille. Projektin yhteydessä nosturilla operoitavien raiteiden määrä nousee kahdeksasta kahdeksaantoista. Terminaalissa pystytään lastaamaan ja purkamaan kontteja kolmen kilometrin mittaisiin juniin, mikä parantaa sataman palvelukykyä nopeasti kasvavalla Pohjois-Amerikan sisämaan markkinalla Memphisistä Chicagoon.

”Konecranes RMG-nosturit ovat merkittävässä roolissa raideverkkomme laajentamisessa. Niiden avulla Savannahin satama pystyy käsittelemään enemmän kontteja raiteilla ja kasvattamaan tehokkuuttaan entisestään”, sanoo Griff Lynch, GPA Executive Director.

Tilatut Konecranes BOXPORTER RMG -nosturit käsittelevät kahden konttipinon korkuisia junavaunuja yhdeksällä raiteella. Rekkojen purku ja lastaus tapahtuu nosturin ulokkeiden alla raidealueen ulkopuolella. Nostureihin tulee Konecranes Active Load Control -kuorman hallintajärjestelmä, joka poistaa konttien heiluntaa ja varmistaa siten parhaan mahdollisen kontinkäsittelyn tuottavuuden. Nostureissa on myös erillinen kulun valvonnan turvajärjestelmä (Access Lane Safety System).

Jussi Sarpio, Johtaja, RMG-nosturit, Konecranes, sanoo: ”Georgia Ports Authority on ollut tärkeä asiakkaamme 1990-luvun alusta asti. Tämä tilaus on jälleen yksi osoitus siitä, että asiakas pitää konttinostureitamme tuottavina ja luotettavina – osoittavathan ne suorituskykynsä Savannahin satamassa joka päivä.”

Lisätietoja:
Lehdistö
Jussi Sarpio, Johtaja, RMG-nosturit, Konecranes
Sähköposti: jussi.sarpio@konecranes.com tai puhelin: 040 554 7010

Sijoittajat:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin: 020 427 2050

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 yrityksen (vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 600 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).