Tallinna Vesi esitas Konkurentsiametile tariifitaotluse


AS Tallinna Vesi esitas eile, 28. veebruaril Konkurentsiametile taotluse uue veeteenuse hinna kooskõlastamiseks. Vastavalt ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadusele on Konkurentsiametil taotluse läbivaatamiseks 30 päeva, mida amet võib pikendada kuni 90 päevani.

Tegu on AS Tallinna Vesi jaoks esimese Tallinna ja Saue linna tariifitaotlusega, mis ei ole esitatud Tallinna linnaga sõlmitud teenuslepingus kokku lepitud metoodika alusel, vaid senisest metoodikast oluliselt erineva Konkurentsiameti soovitusliku metoodika alusel. Seetõttu näeb ettevõte, et tariifitaotluses on mitmeid võtmekohti, mis vajavad Konkurentsiametiga täiendavat arutelu. Ettevõttel on kavas ameti esindajatega nende küsimuste lahendamiseks lähiajal kohtuda.

Ettevõtte poolt eile esitatud tariifitaotluses kalkuleeritud tariif on ligilähedane täna kehtivale veeteenuse hinnale, mis on püsinud muutumatuna 2010. aastast.

Kohustus esitada Konkurentsiametile tariifitaotlus tuleneb 12. detsembril 2017 langetatud Riigikohtu otsusest. Kohus leidis, et Konkurentsiamet ei pea järgima vee-ettevõtja ja Tallinna linna vahel erastamisel sõlmitud teenuslepingus sätestatud kokkulepet veeteenuse hindade kohta ning AS Tallinna Vesi peab täitma Konkurentsiameti ettekirjutuse esitada uus tariifitaotlus.