„Olainfarm” realizācija februārī pieaug par 33%

Olaine, 2018. gada 19. martā

„Olainfarm” realizācija februārī pieaug par 33%

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2018. gada februāra rezultāti liecina, ka produktu realizācija ir sasniegusi 10,69 miljonus eiro, kas ir par 33% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Japānā – par 6430%, Lietuvā – par 161%, Gruzijā – par 155%, Kazahstānā – par 118%, un Baltkrievijā, kur realizācija pieaugusi par 92%. 2018. gada februārī veiktas būtiskas piegādes uz Uzbekistānu un Tadžikistānu. Lielākie noieta tirgi bija Latvija, Krievija, Baltkrievija un Ukraina. Koncerna produkti tika realizēti 35 valstīs.

2018. gada februāris, konsolidētie rezultātiRealizācija tūkst. eiroIzmaiņas pret
2017. gada februāri
Latvija2 773 11%26%
Krievija2 753 5%26%
Baltkrievija1 66192%16%
Ukraina1 024 -3%10%
Japāna315 6430%3%
Kazahstāna300 118%3%
Lietuva229161%2%
Uzbekistāna222NA2%
Gruzija165155%2%
Tadžikistāna145NA1%
Citas1 09962%10%
Kopā10 686 33%100%

Aplūkojot AS “Olainfarm” meitasuzņēmumu, kuru sniegums būtiski ietekmē koncerna konsolidētos finanšu rezultātus, pienesumu 2018. gada februārī, ir redzams, ka aptieku tīkla “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 1,68 miljonus eiro, kas ir tikpat, cik šajā laikā pērn. 2018. gada februārī darbojās 68 aptiekas. Latvijas zaļās farmācijas uzņēmuma “Silvanols” apgrozījums 2018. gada februārī bija 0,59 miljoni eiro,  kas ir par 4% vairāk nekā šajā periodā pērn. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja “Tonus Elast” un “Elast Medikl”, kas nodarbojas ar “Tonus Elast” produktu izplatīšanu Krievijā, realizācija 2018. gada februārī veidoja 0,65 miljonus eiro. Ārstniecības iestāžu “Klīnika DiaMed” un “OlainMed” kopējais apgrozījums šajā laikā bija 0,2 miljoni eiro. Baltkrievijas zāļu tēju un ārstniecības augu pulveru ražotāja “NPK Biotest” apgrozījums 2018. gada februārī sasniedza 0,2 miljonus eiro.

2018. gada februāris
“Olainfarm” noieta valstis28
Koncerna noieta valstis 35
“Latvijas aptieka” aptieku skaits68
“Latvijas aptieka” realizācija€ 1 675 594
“Klīnika DiaMed” un “OlainMed” realizācija€ 199 000
“NPK Biotest” realizācija€ 199 407
“Tonus Elast” un “Elast Medikl” realizācija€ 647 265
“Silvanols” realizācija€ 585 302

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2018. gada februārī veidoja 8,62 miljonus eiro, kas ir par 44% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Japānā – par 6430%, Kazahstānā – par 257%,  un Lietuvā – par 240%. 2018. gada februārī veiktas būtiskas piegādes uz Uzbekistānu un Tadžikistānu. Lielākie noieta tirgi bija Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina. 2018. gada februārī AS „Olainfarm” produkti tika realizēti 28 valstīs.

2018. gada februāris, nekonsolidētie rezultātiRealizācija tūkst. eiroIzmaiņas pret
2017. gada februāri
Krievija2 459 8%29%
Latvija1 52626%18%
Baltkrievija1 427 67%17%
Ukraina1 024 -3%12%
Japāna315 6430%4%
Kazahstāna231257%3%
Lietuva225 240%3%
Uzbekistāna222 NA3%
Tadžikistāna145NA2%
Vācija143 67%2%
Citas899149%10%
Kopā8 616 44%100%

2018. gada divos mēnešos provizoriskais konsolidētais AS “Olainfarm” realizācijas apjoms sasniedzis 19,88 miljonus eiro, kas ir par 16% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2017. gadā. Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada divos mēnešos vērojams Uzbekistānā, kur tās apjoms ir palielinājies par 757%, Japānā – par 332%, un Kazahstānā – par 124%. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi 2018. gada divos mēnešos ir Latvija, Krievija, Baltkrievija un Ukraina, produkti tika realizēti 32 valstīs.

2018. gada 2 mēneši, konsolidētie rezultātiRealizācija tūkst. eiroIzmaiņas pret
2017. gada 2 mēnešiem
Latvija5 695 15%29%
Krievija4 469 -10%22%
Baltkrievija3 35735%17%
Ukraina2 132 56%11%
Kazahstāna549 124%3%
Uzbekistāna393 757%2%
Lietuva374 47%2%
Vācija353 23%2%
Japāna315 332%2%
Tadžikistāna208NA1%
Citas2 032 -17%10%
Kopā19 877 16%100%

Aptieku tīkla “Latvijas aptieka” realizācija 2018. gada pirmajos divos mēnešos sasniedza 3,7 miljonus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā šajā laikā pērn. Latvijas zaļās farmācijas uzņēmuma “Silvanols” apgrozījums 2018. gada divos mēnešos bija 1 miljons eiro, kas ir par 6% mazāk nekā šajā periodā pērn. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja “Tonus Elast” un “Elast Medikl”, kas nodarbojas ar “Tonus Elast” produktu izplatīšanu Krievijā, realizācija 2018. gada pirmajos divos mēnešos veidoja 1,16 miljonus eiro. Ārstniecības iestāžu “Klīnika DiaMed” un “OlainMed” kopējais apgrozījums šajā laikā bija 0,4 miljoni eiro. Baltkrievijas zāļu tēju un ārstniecības augu pulveru ražotāja “NPK Biotest” apgrozījums 2018. gada divos mēnešos sasniedza 0,4 miljonus eiro.

2018. gada 2 mēneši
“Olainfarm” noieta valstis32
Koncerna noieta valstis 39
“Latvijas aptieka” realizācija€ 3 702 114
“Klīnika DiaMed” un “OlainMed” realizācija€ 396 000
“NPK Biotest” realizācija€ 395 435
“Tonus Elast” un “Elast Medikl” realizācija€ 1 162 517
“Silvanols” realizācija€ 1 003 518

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2018. gada pirmajos divos mēnešos veidoja 15,72 miljonus eiro, kas ir par 15% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2017. gadā. Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada divos mēnešos vērojams Uzbekistānā, kur tās apjoms palielinājies par 757%, Japānā – par 332%, un Kazahstānā – par 211%. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi 2018. gada divos mēnešos ir Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina. Kopumā 2018. gada divos mēnešos AS „Olainfarm” produkti ir realizēti 32 valstīs.

2018. gada 2 mēneši, nekonsolidētie rezultātiRealizācija tūkst. eiroIzmaiņas pret
2017. gada 2 mēnešiem
Krievija3 946-15%25%
Latvija3 024 21%19%
Baltkrievija2 92719%19%
Ukraina2 13256%14%
Kazahstāna464211%3%
Uzbekistāna393 757%3%
Lietuva361 74%2%
Vācija350 23%2%
Japāna315 332%2%
Tadžikistāna208 NA1%
Citas1 595 -21%10%
Kopā15 715 15%100%

Pēc AS “Olainfarm” aplēsēm uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2018. gadā varētu sasniegt 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 130 miljonus eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2018. gada divos mēnešos ir sasniegti 16% no visa 2018. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 15% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:
Salvis Lapiņš