Raisio Oyj: Raision yt-neuvotteluissa välipäätös


Raisio Oyj, pörssitiedote 22.3.2018

RAISION YT-NEUVOTTELUISSA VÄLIPÄÄTÖS

Raisio-konsernin tammikuun lopussa 2018 käynnistämät yt-neuvottelut ovat päättyneet suurimmalta osin. Tässä vaiheessa on päätetty 20 työtehtävän vähentämisestä. Tehtävien vähentämiset toteutuvat eläköitymisten, vapaaehtoisten järjestelyjen ja irtisanomisten kautta sekä määräaikaisten työsuhteiden päättyessä.

Yt-neuvottelujen alkaessa Raision arvio vähennystarpeesta oli 30 henkilöä ja määrän arvioidaan toteutuvan asteittain. Tammikuun 2018 lopussa tiedotetun rehuliiketoimintojen mahdolliseen divestointiin liittyvien neuvottelujen päätyttyä voidaan yt-neuvottelut sulkea myös Raisioagroon kiinteästi liittyvien tehtävien osalta.

Raisio suuntaa kaikki resurssit tukemaan uuden Terveelliset elintarvikkeet -yksikön strategisia kasvutavoitteita. Raision kilpailukyvyn ja kannattavuuden varmistamiseksi käynnistämät yt-neuvottelut koskivat Raision konsernipalveluita sekä uuden Terveelliset elintarvikkeet -yksikön markkinointia, tuotekehitystä ja tukitoimintoja. Neuvottelujen kohteena oli 115 henkilöä.

RAISIO OYJ

Heidi Hirvonen
viestintä- ja IR-päällikkö
puh. 050 567 3060

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi, Raisio Oyj, p. 050 537 3883





Raisio Oyj

Raisio-konserni on kansainvälinen hyvinvointiin ja kannattavaan kasvuun keskittyvä elintarvike- ja rehuyhtiö. Strategiamme ydin on kasvipohjaisissa, terveellisissä ja vastuullisissa brändituotteissa. Benecol on kolesterolin alentamisen edelläkävijä ja kansainvälinen menestystarina. Tunnettuja paikallisia brändejämme ovat Elovena, Nordic, Maituri-naudanrehu ja Baltic Blend -kalanrehut. Edistämme kestävää ruokaketjua sekä kehitämme hyvinvointia tukevia innovaatioita. Raisio Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2017 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 306,8 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 37,8 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 400 henkilöä. Lisätietoja Raisiosta löytyy osoitteesta www.raisio.com

Jakelu
Nasdaq
Keskeinen media
www.raisio.com