Dėl 2017 m. investicijų plano suderinimo

AB „Energijos skirstymo operatorius“ (toliau – ir  Bendrovė), kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius. Bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

2018 m. kovo 22 d. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija suderino Bendrovės 2017 m. bendrai derinamų investicijų sąrašu pateiktus investicijų projektus, kurių bendra vertė yra daugiau nei 137,8 mln. Eur, iš jų elektros energetikos sektoriui – 129 023 tūkst. Eur, gamtinių dujų sektoriui – 8 782,73 tūkst. Eur.

2017 m. pagrindiniai darbai elektros energetikos sektoriuje skirti 35–6 kV elektros tinklo bei 0,4 kV elektros tinklo, ryšių ir valdymo sistemų bei informacinių sistemų atnaujinimui ir (ar) modernizavimui. Gamtinių dujų sektoriuje didžioji dalis investicijų yra skirtos dujotiekių, matavimo priemonių, programinės įrangos įrengimui ir atnaujinimui – tai būtina užtikrinant patikimas paslaugas vartotojams.

Visi Bendrovės darbai finansuoti nuosavomis ir skolintomis lėšomis. Bendrovė Komisijai teiks investicijų įgyvendinimo ataskaitas.

Atstovė ryšiams su visuomene Akvilė Adomaitytė, akvile.adomaityte@eso.lt, tel. +370 684 12130.