„Olainfarm” realizācija četros mēnešos augusi par 8%

„Olainfarm” realizācija četros mēnešos augusi par 8%

Konsolidētie dati par aprīli un 4 mēnešiem

Konsolidētie aprīļa rezultāti:

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2018. gada aprīļa rezultāti liecina, ka Grupa realizējusi produkciju par vairāk nekā 11 miljoniem eiro, kas ir par 2% mazāk nekā pērnā gada aprīlī. Kopumā “Olainfarm” grupas produkcija tika pārdota 33 valstīs, bet lielākie noieta tirgi aprīlī bija Latvija, Krievija, Ukraina un Baltkrievija. Aprīlī pirmo reizi veiktas piegādes arī uz Jordāniju.

Lielākais pārdošanas kāpums pret pagājušā gada aprīli  atzīmēts Kirgizstānā (+234%).  Būtisks apjomu kāpums sasniegts arī Baltkrievijā (+173%), ko uzņēmums pamato ar efektīvu  Baltkrievijas meitas uzņēmuma  “NPK Biotest”  darbību, kuru “Olainfarm”  iegādājās 2016.gadā. Aprīļa mēnesī pārdošanas apjomi auguši arī Vācijā (+62%), Ukrainā (+58%) un Lietuvā (+33%), savukārt, salīdzinot ar pērna gada aprīli,  par 41% kritusies pārdošana Krievijā, kas skaidrojams ar netipiski augstiem pārdošanas rādītājiem pērn šajā laikā.

2018. gada aprīlis, konsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Īpatsvars kopējā
Izmaiņas

pret 04.2017.
Latvija 2 833 26% 17%
Krievija 2  775 25% -41%
Ukraina 1 907 17% 58%
Baltkrievija 1 339 12% 173%
Japāna 333 3% Nav darījumu
Kazahstāna 243 2% -5%
Kirgizstāna 188 2% 234%
Lietuva 176 2% 33%
Vācija 166 2% 62%
Polija 138 1% 7%
Citas 937 8% -47%
Kopā 11 033 100% -2%

AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija 2018. gada aprīlī veidoja 1.9 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā pērn. Šajā laikā darbojās 69 aptiekas. Savukārt SIA “Silvanols” apgrozījums 2018. gada aprīlī bija 0,46 miljoni eiro, kas ir par 4% mazāk nekā šajā periodā pērn. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāju SIA “Tonus Elast”  un “Elast Medical” realizācija 2018. gada aprīlī veidoja 0,75 miljonus eiro, kas ir 15% pieaugums pret 2017.gada aprīli. Veselības centru “Diamed”  un “Olainmed”  apgrozījums aprīlī veidoja 0.22 miljonus eiro.

2018. gada aprīlis
Olainfarm noieta valstis 26
Koncerna noieta valstis 33
“Latvijas Aptieka” aptieku skaits 69
“Latvijas Aptieka” realizācija €   1 943 125.97
“Diamed” un “Olainmed” realizācija €  215 168.00
“NPK Biotest” Realizācija €  202 755.00
“Tonus Elast” un “Elast Medikl” realizācija €  752 017.69
“Silvanols” realizācija €  458 134.03

Konsolidētie 4 mēnešu rezultāti

2018. gada četros mēnešos “Olainfarm”  koncerns ir realizējis produkciju 46 pasaules valstīs par 41, 5 miljonu eiro, kas ir par 8% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Straujākais kāpums šī gada 4 mēnešos atzīmēts Japānā, kur realizētās produkcijas apjoms ir audzis  par 1690% pret pērna gada attiecīgo posmu, kad eksporta dinamika bija pasīva. Salīdzinot ar pērna gada attiecīgo periodu, būtiski auguši apjomi Uzbekistānā par 276%; Tadžikistānā – par 175%,  Vācijā – par 67% un Baltkrievijā – par 61%. 4 mēnešu griezumā par 11% samazinājusies realizācija Krievijā, kas skaidrojams ar netipiski lielo pārdošanas pieaugumu pērn šajā laikā. Koncerna lielākie noieta tirgi 2018. gada 4 mēnešos bija Latvija, Krievija, Baltkrievija un Ukraina.

2018. gada 4 mēneši, konsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Īpatsvars kopējā
Izmaiņas pret 2017.gada 4 mēnešiem
Latvija 11 630 28% 17%
Krievija 10 970 26% -11%
Baltkrievija 5 932 14% 61%
Ukraina 4 265 10% 33%
Kazahstāna 1 086 3% 54%
Vācija  830 2% 67%
Lietuva 757  2% 43%
Japāna 708  2% 1690%
Uzbekistāna  685 2% 276%
Tadžikistāna 444 1% 175%
Citas 4 140 10% -41%
Kopā 41 449 100% 8%

2018. gada pirmajos četros mēnešos AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 7,8 miljonus eiro, kas ir par 14% vairāk nekā šajā periodā pērn. SIA “Silvanols” apgrozījums 2018 gada četros mēnešos veidoja 2 miljonus eiro, kas ir par 4% mazāk nekā šajā periodā pērn.  SIA “Tonus Elast” realizācija četros mēnešos bija 2,8 miljoni eiro, kas ir 12% pieaugums pērna gada attiecīgo posmu.

2018. gada 4 mēneši
Olainfarm noieta valstis 39
Koncerna noieta valstis 46
Latvijas Aptieka realizācija €  7 828 366.12
Diamed un Olainmed realizācija €  831 686.00
NPK Biotest Realizācija €  829 631.00
Tonus Elast un Elast Medical realizācija €  2 777 800.82
Silvanola realizācija €  1 998 197.46

Nekonsolidētie dati par aprīli un 4 mēnešiem

Nekonsolidētie aprīļa rezultāti

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2018. gada aprīlī sasniedza 8,7 miljonus eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2017.gada aprīlī AS „Olainfarm” produkti tika realizēti 26 valstīs.

Lielākie noieta tirgi pēc īpatsvara kopējā realizācijā bija : Krievija (27%), Ukraina (22%), Latvija (16%) un Baltkrievija (13%). Salīdzinot ar pērna gada attiecīgo posmu, šogad aprīlī lielākais pārdošanas pieaugums atzīmēts Baltkrievijā +131%; Kirgizstānā +263% un Tadžikistānā +842%. Arī Ukrainā, Vācijā un Lietuvā atzīmēta izaugsme. Savukārt  Krievijā realizācijas apjomi aprīlī samazinājās par 46%, salīdzinot ar pērna gada aprīli, kas skaidrojams ar netipiski augstiem pārdošanas rādītājiem pērn šajā laikā.

2018. gada aprīlis, nekonsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Īpatsvars kopējā
Izmaiņas pret 04.2017.
Krievija 2 325 27% -46%
Ukraina 1 907 22% 58%
Latvija 1 353 16% 20%
Baltkrievija 1 136 13% 131%
Japāna 333 4% nav darījumu
Kazahstāna 243 3% 12%
Kirgizstāna 166 2% 263%
Vācija 165 2% 61%
Lietuva 164 2% 53%
Tadžikistāna 134 2% 842%
Citas 770 9% -55%
Kopā 8 693 100% -7%

Nekonsolidētie 4 mēnešu rezultāti

Pēc nekonsolidētajiem 4 mēnešu datiem AS “Olainfarm” produktu realizācija sasniedza 32,2 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgajā posmā pērn. Uzņēmums pārdevis savu produkciju 39 valstīs. Straujākais kāpums šī gada 4 mēnešos atzīmēts Japānā, kur realizētās produkcijas apjoms ir audzis  par 1690% pret pērna gada attiecīgo posmu, kad eksporta dinamika bija pasīva.

Uzbekistānā, salīdzinot ar pērna gada pirmajiem 4 mēnešiem,  realizācija augusi par 276%, Tadžikistānā par 175%, pieaugums atzīmēts arī visos citos noieta tirgos, izņemot Krieviju, kur pārdošana 4 mēnešos samazinājusies par 14% pamatā aprīļa rezultātu ietekmē.

2018. gada 4 mēneši, nekonsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Īpatsvars kopējā realizācijā Izmaiņas pret 2017.gada 3 mēnešiem
Krievija 9 661 30% -14%
Latvija 5 917 18% 18%
Baltkrievija 5 031 16% 38%
Ukraina 4 227 13% 36%
Vācija 823 3% 67%
Kazahstāna 781 2% 68%
Lietuva 722 2% 67%
Japāna 708 2% 1690%
Uzbekistāna 685 2% 276%
Tadžikistāna 443 1% 175%
Citas 3 317 10% -45%
Kopā 32 216 100% 5%

Pēc AS “Olainfarm” aplēsēm uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2018. gadā varētu sasniegt 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 130 miljonus eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2018. gada 4 mēnešos ir sasniegti 34% no visa 2018. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 32% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:

Salvis Lapiņš