Valoe neuvottelee yhteistyön syventämisestä liettualaisen SoliTekin kanssa


Valoe Oyj                                                                   Valoe Oyj Pörssitiedote 27.6.2018 klo 17.50

VALOE NEUVOTTELEE YHTEISTYÖN SYVENTÄMISESTÄ LIETTUALAISEN SOLITEKIN KANSSA

Valoen tietoon on tullut, että liettualaisessa talouselämän lehdessä Verslo Pulsas on julkaistu artikkeli  Valoen ja sen liettualaisen yhteistyökumppanin Soli Tek Cells JSC:n (”SoliTek”) suunnitelmista syventää yhteistyötään aurinkokennojen ja -paneelien valmistuksessa. Artikkelin mukaan mukaan SoliTek ja Valoe investoisivat Liettuaan Euroopan nykyaikaisimpaan aurinkokenno- ja -paneelitehtaan rakentamiseen jopa 15 miljoonaa euroa. Tehtaassa valmistettaisiin uuden mallisia kaksipuoleisia aurinkokennoja ja -paneeleita noin 100 megawatin vuosikapasiteetilla. Artikkelin mukaan tuotanto alkaisi vuoden 2019 alkupuolella.

Valoe tiedotti 23.4.2018 ostaneensa aurinkokennojen valmistuslinjan Megacell S.r.l.:n konkurssipesältä Italiasta ja solmineensa yhteistyösopimuksen SoliTekin kanssa. SoliTek kuuluu BOD-yritysryhmään, jolla on sekä aurinkokenno- että -paneelituotantolaitokset Vilnassa, Liettuassa.  Valoen Italiasta ostama aurinkokennojen valmistuslinja siirretään SoliTekin tiloihin, SoliTekin nykyisen kennovalmistuslinjan viereen ja linjat yhdistetään yhdeksi, tuotekehityksen huippua edustavaksi n–tyypin IBC–kennojen valmistuslinjaksi.

Valoen aiemmin tiedottaman mukaisesti yhtiön tavoitteena on kehittää seuraavan sukupolven ns. IBC-kenno (Interdigitated Back Contact). IBC-kennon hyötysuhde ja muut sähköntuotto-ominaisuudet ovat merkittävästi tällä hetkellä yleisesti markkinoilla olevia poly- ja monokidekennoja parempia. Tuotekehitys tehdään yhteistyössä ISC Konstanzin kanssa. IBC-kennon paremmat sähköntuotto-ominaisuudet voidaan parhaiten hyödyntää kaikissa Valoen valmistamissa paneeleissa käytetyllä taustavirtajohdintekniikalla.

Valoe on neuvotellut SoliTekin kanssa aurinkopaneelien ja -kennojen valmistusyhteistyön syventämisestä, mutta neuvottelut ovat vielä kesken. Yllä mainitussa lehtiartikkelissa esitetyt investointimäärät ovat arvioita sisältäen sekä SoliTekin omat että Valoen mahdolliset investoinnit. Meneillään olevissa neuvotteluissa ei ole sovittu kustannusjaosta yhtiöiden kesken. Valoe korostaa, että neuvottelut ovat vielä kesken ja Valoe sitoutuu uusiin investointeihin vasta, kun tarvittava rahoitus on varmistunut.

Mikkelissä 27. päivänä kesäkuuta 2018

Valoe Oyj

HALLITUS

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Iikka Savisalo, Valoe Oyj
p. 0405216082
email: iikka.savisalo@valoe.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.valoe.com

Valoe Oyj

Valoen toimiala muodostuu uusiutuvaan energiaan, erityisesti aurinkosähköön, liittyvistä sovellutuksista. Valoe myy sen omaan teknologiaan pohjautuvaa automaattista aurinkosähkömodulien valmistustekniikkaa, modulien valmistuslinjoja, moduleita sekä modulien avainkomponentteja. Valoen pääkonttori on Mikkelissä.

Soli Tek Cells JSC

Soli Tek Cells JSC on pohjois-eurooppalainen aurinkokennojen ja -paneeleiden valmistaja, jonka toimipiste sijaitsee Vilnassa. Yhtiö suunnittelee ja kehittää integroituja lasi-lasi aurinkosähkösovellutuksia. Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2013 ja on tällä hetkellä Euroopan edistyksellisin aurinkosähkövalmistaja, joka toimittaa järjestelmiä Skandinavian, Hollannin, Puolan, Turkin ja Ukrainan markkinoille. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 10 miljoonaa euroa.