Utökad distribution på tyska drugstorekedjan Rossmann


Utökad distribution på tyska drugstorekedjan Rossmann

I Tyskland har Ellen fått utökad distribution av Ellen probiotiska intimkräm till Rossmanns samtliga butiker över hela Tyskland.

Ellen har sedan flera år ett samarbete med drugstorekedjan Rossmann som har cirka 2 200 butiker över hela Tyskland. Ellen har sedan tidigare full distribution av den probiotiska tampongen på alla butiker, men endast cirka 1 400 butiker sålde Ellens intimkräm. Nu har en ny överenskommelse om ”full distribution” träffats för Ellens intimkräm och det innebär en utökning av butikstäckning med cirka 800 butiker. Genomslagskraften i nationella säljkampanjer förväntas nu bli högre eftersom alla butiker kan delta med Ellens sortiment. Första order för att fylla dessa 800 nya butikerna med Ellen probiotisk intimkräm inkom sista veckan i Juni.

”Jag känner mig nöjd med att vi nu har full listning av vår probiotiska tampong och probiotiska intimkräm. Det medför att marknadsaktiviteter och kostnader för vårt sortiment kan ske nationellt och inte endast lokalt. Det finns fortfarande mycket att göra på tyska marknaden men det är ett steg i rätt riktning”, säger Jenny Fingal, VD hos Ellen AB.

För ytterligare information:
Jenny Fingal, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost jf@ellenab.com

Denna information är sådan information som Ellen AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 juni kl 10.00 CET.


Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com 

Bilaga


Attachments

20180629_Rossmann