Moody's höjer Aktia Banks rating på depositioner och Senior Unsecured till A1, utsikterna stabila


Aktia Bank Abp
Börsmeddelande
2.7.2018 kl. 9.00

Moody's höjer Aktia Banks rating på depositioner och Senior Unsecured till A1, utsikterna stabila

Moody's Investors Service har uppgraderat ratingen på Aktia Banks lång- och kortfristiga depositioner till A1/P-1 från A3/P-2 och på den långfristiga Senior Unsecured-ratingen till A1 från A3. Baseline Credit Assessment (BCA) uppgraderades till a3. Därutöver uppgraderades de utländska och inhemska Counterparty Risk Ratings (CRR) till Aa3/P-1 och lång- och kortfristiga Counterparty Risk (CR) Assessment uppgraderades till Aa3(cr)/P-1(cr). Utsikterna för långfristiga depositioner och senior ratings ändrades till stabila från positiva.

Enligt Moody’s är den främsta drivkraften för uppgraderingen av ratingen den konsekventa förbättringen i Aktia Banks fristående ekonomiska prestationer under de två senaste åren, inklusive framgångsrik diversifiering av bankens blandade inkomster genom utvidgning av kapitalförvaltningsverksamheten.

- Den förbättrade ratingen reflekterar arbetet vi har gjort för att styra de blandade inkomsterna mera mot Kapitalförvaltningen samt för att förbättra kostnadseffektiviteten via omorgansering av verksamheten och kostnadsomstrukturering, säger Outi Henriksson, CFO.

Moody's meddelande finns tillgänglig på vår webbsida (www.aktia.com) under Investerarrelationer > Skuldinvesterare och Kreditbetyg.


Aktia Bank Abp

Mera information:
CFO Outi Henriksson, tel. +358 10 247 6236
Head of Treasury, Timo Ruotsalainen, tfn 010 247 7211

Distribution:
Nasdaq Helsinki
massmedier
www.aktia.fi


Aktia erbjuder ett brett urval lösningar inom bank, kapitalförvaltning, försäkring och fastighetsförmedling. Aktias verksamhet koncentreras till det finländska kustområdet och tillväxtcentra i inlandet. Aktias ca 380 000 kunder betjänas via kontor, webben, mobila gränssnitt och per telefon. Aktias aktie noteras på Nasdaq Helsinki Oy. Mera information om Aktia finns på www.aktia.com.