NIBE förvärvar EVONIC FIRES i Storbritannien


NIBE Industrier AB har förvärvat 51% av aktierna i CK Fires Ltd (känt under varumärket Evonic Fires) som ligger i  Stratford-upon-Avon i Storbritannien och har köpoption på resterande 49% av aktierna senast 2026.

CK Fires Ltd grundades 2005 av Andy Cox. Företaget har cirka 35 anställda och en omsättning på 6 MGBP (cirka 70 MSEK) med en rörelsemarginal överstigande 10%.

Evonic Fires har ett brett sortiment av elektriska braskaminer och ett väl utvecklat återförsäljarnät med ca 250 fackhandlare i Storbritannien. Bolaget säljer även via distributörer i Irland, Spanien, Holland och USA.

- Med förvärvet av Evonic Fires får NIBE Stoves ett eget bolag med fullt fokus på elektiska braskaminer på en klart växande marknad såväl i Storbritannien som i Europa och i Nordamerika, säger Gerteric Lindquist, NIBE Industriers koncernchef. Det känns också värdefullt och positivt att Andy Cox fortsätter att leda bolaget som delägare.

Evonic Fires kommer att ingå i affärsområde NIBE Stoves och konsolideras i NIBE från och med 1 juli 2018. Köpeskillingen anges inte eftersom den förvärvade verksamheten kommer att utgöra en ringa del av NIBE-koncernen.

För mer information: Benny Torstensson, Informationsansvarig NIBE Industrier AB: +46 433-273 070

Informationen lämnades genom Benny Torstenssons försorg för offentliggörande den 5 juli 2018 klockan 8.00.

Om NIBE Industrier                                                                                                
NIBE – en global koncern med verksamhet och försäljning på fem kontinenter.

NIBE är en global koncern som genom lösningar för inomhusklimat och -komfort samt komponenter och lösningar för mätning, styrning och elektrisk uppvärmning bidrar till en mer hållbar värld. NIBE har mer än 60 års erfarenhet av tillverkning av produkter avsedda för såväl hushåll som kommersiell användning. Från starten i småländska Markaryd har NIBE vuxit och har i dag verksamhet och försäljning på fem kontinenter.

NIBE har utvecklat en kultur av entreprenörskap och en passion för att bedriva företagande. Investeringar i hållbar produktutveckling och företagsförvärv har bidragit till en signifikant expansion för NIBE-koncernen, som under 2017 hade en omsättning på över 19 miljarder SEK. Verksamheten bedrivs inom tre olika affärsområden: NIBE Climate Solutions, NIBE Element och NIBE Stoves – med över 15 000 anställda i Europa, Nordamerika, Asien och Australien.

NIBE är börsnoterat under namnet NIBE Industrier på Nasdaq Stockholm, Large Cap-listan, sedan 1997, med en sekundärnotering på SIX Swiss Exchange sedan 2011.





Bilaga


Attachments

Press release Evonicfires SVE