NetJobs Group AB (publ) digitaliserar rekryteringsprocessen - lanserar tjänst för autonom profilering och matchning.


Under juli och augusti utökade NetJobs sin produktportfölj genom lansering av ytterligare en tjänst. Tjänsten går initialt under sitt projektnamn Active Sourcing Ad (ASA).
ASA avser en fullt ut digitaliserad form av sökande av arbete samt rekrytering av kandidater, genom autonom profilering och matchning av tjänster och kandidatprofiler i sociala medier.
ASA, som är AI-baserad, skapar för arbetsgivare omfattande profiler med exempelvis utbildningar, arbetserfarenheter, kompetenser, färdigheter och mjuka värden, samtidigt som den för de arbetssökande förutsäger alternativa karriärvägar.

”Tjänsten är av banbrytande karaktär. Sammanfattningsvis kan sägas att den tekniska lösningen gör en erfaren rekryterares arbete, dock utan eventuella fördomar” säger Georg Tsaros, VD för NetJobs.

Tjänsten har gjorts tillgänglig i Tyskland från och med slutet av juli och lanseras i Sverige senare i höst.  
Tjänsten uppfyller samtliga GDPR krav.

För ytterligare information, besök www.netjobs.com eller kontakta:
Georg Tsaros, VD
Telefon 08-678 74 20
Email georg.tsaros@netjobs.com

Om NetJobs Group AB
NetJobs Group AB är med 41 jobbsajter i flera länder en av de ledande aktörerna i norra Europa inom nischade jobbsajter. Sedan starten 2004 har NetJobs hjälpt människor och organisationer att växa och nå sin fulla potential genom snabb, träffsäker och kostnadseffektiv hjälp i rekryteringsprocessen.
NetJobs Group AB (publ) grundades 2004 och är sedan 2006 noterad på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. Mer information finns på www.netjobs.com.