Acarix kliniska rådgivare bekräftar validiteten för bolagets omfattande kliniska studieprogram vid ett möte som hölls parallellt med ESC konferensen i München, Tyskland.


Pressmeddelande
Malmö den 3 september 2018

Acarix kliniska rådgivare bekräftar validiteten för bolagets omfattande kliniska studieprogram vid ett möte som hölls parallellt med ESC konferensen i München, Tyskland.

Acarix AB (publ) ("Acarix") redovisade i dag positiv feedback för det kliniska studieprogrammet som syftar till att validera och utöka prestandan hos CADScor®System.

Vid mötet med Acarix kliniska rådgivare som hölls parallellt med ESC-konferensen presenterade bolaget sin framtida kliniska plan med ytterligare prestanda och kostnadsnytto-studier samt nya undersökande studier.

"Styrkan hos Acarix CADScor®System har påvisats i ett flertal kliniska studier och de sammantagna resultaten stödjer konceptet med att använda CADScor®System som ett första rutintest för att utesluta kranskärlssjukdom. Det kliniska program som presenterades i dag breddar även basen för den kliniska evidensen", säger professor Christian Hamm från UKGM Giessen i Tyskland.

Acarix har nyligen redovisat positiva resultat från DAN-Nicad-studien, en storskalig studie i en relevant patientpopulation som visar på den stora känsligheten och det negativa prediktiva värdet hos CADScor®System som ett förstahandsverktyg för att utesluta kranskärlssjukdom.

"Genom vårt ambitiösa kliniska studieprogram strävar Acarix efter att ytterligare stärka systemets ställning som en effektiv, kostnadsbesparande och revolutionerande metod för att utesluta kranskärlssjukdom. Vi är därför mycket glada över att få bekräftelse från våra ansedda rådgivare som har stöttat vår kliniska utveckling under de senaste tre åren", säger Acarix COO Claus Bo Vöge Christensen.

 

Kontaktpersoner:

Christian Lindholm, tillförordnad VD, e-post: secli@acarix.com, telefon: +46 705 118 333

 

Till redaktionen:

Acarix, CADScor®System och mätning av hjärtljud
Acarix grundades 2009 och är noterat på Nasdaq First North Premier. Acarix CADScor®System använder en avancerad sensor som placeras på huden ovanför hjärtat för att lyssna på ljudet av hjärtkontraktion och turbulent flöde. Den har utformats för att vara ett allt-i-ett-system i den meningen att signalen från hjärtat spelas in, bearbetas och visas som en patientspecifik s.k. CAD-score, på skärmen. Presentation av mätresultaten erhålls på mindre än 8 minuter. Som en säker metod och lämplig för användning i både primärvården och på inneliggande patienter, kan CADScor®System potentiellt komma att spela en viktig roll för patient-triage, något som gör att många patienter inte behöver undersökas ytterligare med invasiva, diagnostiska metoder.

Läs mer på www.acarix.com Pressbilder: http://www.acarix.com/about-us/press-downloads/press-photos/.


Attachments

Acarix_PR_Adv Board_SE_Final