Acarix vinner marknadsacceptans i Österrike - nya kunder beställer CADScor®System för att utesluta kranskärlssjukdom


Pressmeddelande
Malmö, 12 september 2018

Acarix vinner marknadsacceptans i Österrike -
nya kunder beställer CADScor®System för att utesluta kranskärlssjukdom.

Acarix AB (publ) ("Acarix") redovisar den första försäljningen i Österrike av sitt portabla CADScor®System för att tidigt utesluta kranskärlssjukdom.  Den österrikiska försäljningen speglar den växande framgången i grannlandet Tyskland, där marknaden är mycket likartad med ett högt antal både potentiella privata och offentliga kunder.

"Genom att använda den unika teknik som tillhandahålls av Acarix och CADScor® System kan jag begränsa antalet patienter som remitteras till koronarangiografi. Det bidrar till att förkorta väntetiderna och tillför värde för både patienterna och vårdsystemet. Vi har minskat antalet patienter som måste genomgå ytterligare undersökningar och sänker därmed sjukhusets kostnader", säger Dr Werner Kommer, specialist inom invärtesmedicin och kardiologi i Wolkersdorf i Österrike. 

"Vårt inträde på den österrikiska marknaden utgör ett stort steg framåt", säger Per Persson, Chief Commercial Officer på Acarix. "Våra tre nya kunder bekräftar fördelarna med tekniken och dess lämplighet för både privata och offentliga vårdinrättningar. Vi ser fram emot att bygga vidare på den österrikiska marknaden."
 

CADScor®System kombinerar en ultrakänslig, akustisk kartläggning av turbulenta flöden i kranskärlen och kranskärlsförändringar med avancerade algoritmer i en portabel apparat för att med en icke-invasiv metod bedöma patientens risk för att drabbas av kranskärlssjukdom på mindre än 8 minuter. Detta ger läkarna ett snabbt förstahandsverktyg för en tidig bedömning innan ytterligare undersökningar görs med dyrare och mer invasiva metoder.

 

Kontaktpersoner:

Christian Lindholm, tillförordnad VD, e-post: secli@acarix.com, telefon: +46 705 118 333

Till redaktionen:

Acarix, CADScor®System och mätning av hjärtljud
Acarix grundades 2009 och är noterat på Nasdaq First North Premier. Acarix CADScor®System använder en avancerad sensor som placeras på huden ovanför hjärtat för att lyssna på ljudet av hjärtkontraktion och turbulent flöde. Det har utformats för att vara ett allt-i-ett-system i den meningen att signalen från hjärtat spelas in, bearbetas och visas som en patientspecifik s.k. CAD-score på skärmen. Presentation av mätresultaten erhålls på mindre än 8 minuter. Som en säker metod och lämplig för användning i både primärvården och på inneliggande patienter kan CADScor®System potentiellt komma att spela en viktig roll för patient-triage, något som gör att många patienter inte behöver undersökas ytterligare med invasiva, diagnostiska metoder.

Läs mer på www.acarix.com Pressbilder: http://www.acarix.com/about-us/press-downloads/press-photos/.


Attachments

Press release Österrike-SE.