FIT Biotech Oy: FIT Biotech peruuttaa yhden patenttihakemuksen


FIT Biotech Oy                                                                                                           
Yhtiötiedote 13.9.2018 klo 15:45 EET  

FIT Biotech peruuttaa yhden patenttihakemuksen

FIT Biotech Oy ("yhtiö", FITBIO: FN Finland) tiedotti 23.5.2018 jättäneensä kaksi kansainvälistä patenttihakemusta. Strategisista syistä yhtiön hallitus on päättänyt perua toisen näistä hakemuksista ennen sen julkaisua. Peruutettava hakemus liittyy jatkokehitettyyn teknologia-alustaan.

Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen kommentoi: "Patenttihakemuksen myötä julkiseksi olisi tullut sellaisia tutkimustuloksia, jotka strategisista syistä haluamme pitää salaisina."

Yhtiö hakee edelleen kansainvälistä patenttia yhtiön teknologian käytölle syövän hoidossa. Hakemus on erittäin tärkeä yhtiön jatkaessa geenipohjaisten hoitomuotojen kaupallistamista.

FIT BIOTECH OY
Hallitus

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen
Puhelin: +358 44 027 0080
Sähköposti: erkki.pekkarinen@fitbiotech.com

Hyväksytty neuvonantaja: Aalto Capital Partners Oy, puh. +358 40 587 7000

FIT Biotech Oy lyhyesti 

FIT Biotech on vuonna 1995 perustettu bioteknologiayhtiö, joka kehittää ja lisensoi patentoimaansa GTU® (Gene Transport Unit) -vektoriteknologiaa uuden sukupolven lääkehoitoihin. GTU® on geenien kuljetusteknologia, joka ratkaisee merkittävän lääketieteellisen haasteen geeniterapian ja DNA-rokotteiden käytettävyydessä. 

FIT Biotech soveltaa GTU®-teknologiaa tällä hetkellä kehitysprojekteissaan, jotka ovat geeniterapia, geenirokotteet ja tutkimusyhteistyö. Esimerkkeinä sovellusalueista ovat syöpä (geeniterapia) ja tartuntataudit kuten HIV.

FIT Biotechin osakkeet ovat listattuna Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla.

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet