Internet of Things virksomheden, Seluxit, forbereder børsnotering


Selskabsmeddelelse                                                  Aalborg, 25. september 2018
Seluxit A/S
Short name “SLXIT”

INTENTION TO FLOAT ON NASDAQ FIRST NORTH COPENHAGEN
Seluxit A/S planlægger en optagelse til handel af selskabets aktier på Nasdaq First North.

Internet of Things virksomheden, Seluxit, forbereder børsnotering
IoT virksomheden Seluxit A/S planlægger optagelse til handel på Nasdaq First North Copenhagen, for at hente mellem 22 og 26 mio. DKK i ny kapital i november 2018.

Seluxit

Seluxit er en international virksomhed, etableret i 2006 i Aalborg af Daniel Lux og Morten Pagh Frederiksen, der begge stadig er medejere af virksomheden.

  • Kunderne er store internationale koncerner med milliardomsætning
  • Driftsresultatet har været positivt hvert år siden etableringen
  • Teknologisk førerskab er skabt gennem målrettede investeringer i udvikling
  • Medarbejderstaben på 17 omfatter 10 nationaliteter, der taler 19 sprog

”Vi har besluttet os for at børsnotere selskabet, fordi en bredere ejerkreds og et større kapitalgrundlag i vores kunders øjne vil gøre selskabet mere robust. Dermed bliver en børsnotering en vigtigt skridt på vejen til at få andel i den vækst, vi forventer i markedet for Internet of Things i de kommende år,” siger Daniel Lux, CEO i Seluxit.   

”Vores tilgang til Internet of Things er, at det skal være så simpelt som muligt for vores kunder og samarbejdspartnere at komme i gang. Samtidig skal det være så gennemtænkt, at der uden videre kan bygges avancerede løsninger ovenpå. Vi lægger vægt på at hjælpe vores kunder hele vejen fra det fysiske produkt til den færdige, driftsklare løsning”, siger Daniel Lux, CEO.

Internet of Things

Internet of Things (IoT) går kort fortalt ud på at koble fysiske produkter på internettet. Det kan være en græsslåmaskine, en elmåler eller en industriel robot – kun fantasien sætter grænser. Markedet for Internet of Things forventes at opleve en kraftig vækst de kommende år, hvor flere og flere produkter kobles til internettet. IoT teknologien giver mulighed for effektiv udnyttelse af ressourcer, bedre sikkerhed, og produkterne bliver nemmere at betjene fra en mobiltelefon eller tablet.
Seluxit oplever stor interesse for IoT løsninger fra eksisterende og potentielle kunder. Disse ser Internet of Things som forretningsskabende, da det giver indsigt i deres produkters anvendelse og dermed åbner for målrettet produktudvikling og databaserede forretningsmodeller.

Vækstplan

Det har ladet vente på sig, men nu er IoT-markedet kommet ind i en modenhed, som giver stor efterspørgsel både nationalt og især internationalt efter IoT- løsninger, her og nu. Målrettet ekspansion i den takt, markedet nu åbner muligheder for, kræver yderligere kapital.

Strategien for næste fase er at bygge videre på Seluxits teknologiske position og at intensivere salgsarbejdet på Seluxits tre forretningsområder, Smart Meter, Smart Home og Smart Machine. Her har Seluxit mange års erfaring og ser de mest oplagte vækstmuligheder for virksomheden.

Der har i flere år været stigende interesse for IoT løsninger, og det er underbygget af politiske initiativer inden for Smart Meters, hvor EUs medlemslande har forpligtet sig til at udrulle 200 millioner Smart Meters til elektricitet og 45 millioner Smart Meters til gas inden 20201.

Provenuet fra udbuddet skal bidrage til, at Seluxit kan fortsætte sin produktudvikling og samtidig gå målrettet efter nye kunder i ind- og udland. Seluxit vil intensivere sine salgsaktiviteter og derved forfølge sin mission om fortsat at vokse og blive en central global spiller inden for IoT løsninger til B2B markedet.

”For os er brugervenlighed, skalerbarhed og lave omkostninger nøgleord, der gør vores ambition realistisk,” siger Daniel Lux, CEO.

Nasdaq First North

På baggrund af Seluxits skalerbare IoT platform, gode referencer og et IoT marked i vækst, har Seluxit besluttet sig for, at tiden nu er rigtig til at gå på handelspladsen Nasdaq First North Copenhagen. Seluxit har valgt at lade sig optage til handel, fordi et bredere ejerskab og og den transparens og ansvar, som optagelsen medfører, vil gøre Seluxit til en mere attraktiv fremtidig samarbejdspartner både hos selskabets nuværende og nye kunder.

Næste skridt

Information om udbuddet er planlagt at blive offentliggjort til markedet i oktober. Informationen vil samtidig blive tilgængelig på Seluxits hjemmeside. www.seluxit.com/investors.

Seluxits administrerende direktør, Daniel Lux, deltager ved en paneldebat
på Tech BBQ-konferencen tirsdag eftermiddag den 25. september i Øksnehallen.

Yderligere oplysninger: Adm. direktør Daniel Lux.
www.seluxit.com / investor@seluxit.com / Tel. +45 31 70 76 90




1 http://ses.jrc.ec.europa.eu/smart-metering-deployment-european-union