Ellens företrädesemission tecknades till 16,3 MSEK


Ej för offentliggörande, publicering eller distribution, direkt eller indirekt, i eller till USA, Australien, Hongkong, Singapore, Kanada, Japan, Nya Zeeland eller Sydafrika.


Styrelsen för Ellen AB (publ) (”Ellen”) offentliggör idag utfallet i den nyemission med företrädesrätt för Ellens aktieägare (”Företrädesemissionen”) som beslutades av styrelsen den 30 augusti 2018. Utfallet medför att Ellen säkerställer finansiering för fortsatta marknadsinvesteringar på befintliga marknader, produktutveckling samt bearbetning av nya marknader. Företrädesemissionen tecknades till 63,3 procent med företrädesrätt och till 19,8 procent utan företrädesrätt. Därmed tillförs Ellen 16,3 MSEK, motsvarande 83,1 procent av emissionsbeloppet före emissionskostnader. De senare beräknas uppgå till 1,9 MSEK.

Det slutliga utfallet visar att Företrädesemissionen tecknades till omkring 63,3 procent, motsvarande 12,4 MSEK, med stöd av teckningsrätter. Därutöver har aktier motsvarande 19,8 procent, motsvarande 3,9 MSEK, tilldelats personer som tecknat utan stöd av teckningsrätter. Sammanlagt tecknades Företrädesemissionen till 83,1 procent, motsvarande 16,3 MSEK.

Besked om tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter kommer inom kort att skickas till dem som tilldelats aktier medelst avräkningsnota.

Genom Företrädesemissionen tillförs Ellen cirka 16,3 MSEK före emissionskostnader och Ellens aktiekapital ökar med totalt 8 153 310,40 SEK till 25 322 353,40 SEK. Det totala antalet aktier i Ellen ökar med 81 533 104 till 253 223 534. De nya aktier som tecknats i Företrädesemissionen beräknas bli föremål för handel på Nasdaq First North omkring vecka 42, 2018.

”Det kapitaltillskott som Ellen nu tillförs möjliggör för oss att genomföra betydande satsningar inom marknadsbearbetning och vidare investeringar i utvecklingen av vårt produktsortiment i enlighet med vår affärsplan. Vi är i en viktig fas i Ellens utveckling och vårt primära fokus är nu att skapa medvetenhet och uppmärksamhet kring Ellens fina produktutbud för att skapa en stigande efterfrågan, vilket är grunden i att göra Ellen till ett lönsamt bolag. Jag vill tacka befintliga aktieägare för deras fortsatta förtroende och även hälsa nytillkomna aktieägare välkomna”, säger Jenny Fingal, VD för Ellen.

Finansiella och legala rådgivare

Erik Penser Bank AB (publ.) är finansiell rådgivare och MAQS Advokatbyrå Malmö KB är legal rådgivare till Ellen i anledning av Företrädesemissionen.

För ytterligare information: 
Jenny Fingal, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost jf@ellenab.com


Denna information är sådan information som Ellen AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 oktober, 2018 kl 12:00 CET.


Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com

Bilaga


Attachments

20181001_Utfall_emission final