Yara kjøper 100% av Galvani minoritetsinteresser inkludert Salitre fosfatprosjekt


Oslo, 5. oktober 2018: Yara har inngått en avtale om å kjøpe ut minoritetsinteressene i Galvani Indústria, Comércio e Serviços S.A. fra Galvani-familien. Som et ledd i avtalen vil visse eiendeler overføres til Galvani-familien, som også vil motta en kontantbetaling samt en betinget utbetaling. Yara vil derved eie 100% av aksjene i Galvani Indústria, Comércio e Serviços S.A.

«Denne avtalen styrker vårt produksjonssystem i Brasil ved å sikre fullt eierskap av viktige produksjonseiendeler for Yara Brasil, og skaper sammen med Yaras distribusjonsvirksomhet en mer integrert posisjon for Yara i det brasilianske markedet,» sier Lair Hanzen, konserndirektør for Yara Brasil.

Yara Brasil vil eie 100% av enheten i Paulínia med produksjon av SSP (Single Super Phosphate) og blandingsprodukter og prosjektet i Serra do Salitre med en årlig kapasitet på om lag 1,2 millioner tonn fosfatstein og 1,5 millioner tonn ferdiggjødsel (SSP-ekvivalenter).

Avtalen innebærer en kontantbetaling på 70 millioner US dollar over en periode på 3 år, og en betinget betaling knyttet til prosjektmåloppnåelse. Produksjonsanlegget i Luis Eduardo Magalhães og gruveenhetene i Angico dos Dias og Irecê (alle tre i staten Bahia), samt fosfatprosjektet i Santa Quitéria vil bli skilt ut fra Galvani Indústria, Comércio e Serviços S.A og overtas av et nytt selskap kontrollert av Galvani-familien. Eiendelene som skal overføres til Galvani-familien har en bokført verdi på 95 millioner dollar pr. 31. august 2018.

Transaksjonen er forbeholdt betingelser som må oppfylles, samt godkjennelse av brasilianske konkurransemyndigheter (CADE) og andre nødvendige godkjennelser.


Kontakt

Thor Giæver, Investorkontakt
Mobil: (+47) 48 07 53 56
E-post: thor.giaver@yara.com

Esben Tuman, Mediekontakt
Mobil: (+47) 90 50 84 00
E-post: esben.tuman@yara.com


Om Yara

I samarbeid med kunder og partnere dyrker Yara kunnskap for å brødfø verdens befolkning og ta vare på kloden, for å oppfylle vår visjon om et samfunn bygget på samarbeid, en verden uten sult og respekt for kloden vår.

Våre løsninger for plantenæring og presisjonslandbruk øker bøndenes avlinger og produktkvalitet, med redusert miljøavtrykk. Våre miljøløsninger og industriløsninger forbedrer luftkvalitet, reduserer utslipp og er viktige ingredienser i utviklingen av en rekke andre produkter. Vi har en åpen bedriftskultur som vektlegger mangfold og inkludering, og vi fremmer sikkerhet og integritet hos våre ansatte, leverandører, forretningspartnere og samfunnet for øvrig.

Yara ble grunnlagt i 1905 for å løse den økende sulten i Europa, og er i dag tilstede over hele verden med mer enn 17.000 ansatte og operasjon i over 60 land. I 2017 hadde Yara en omsetning på 93,8 milliarder kroner.

www.yara.com

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12