Gabriel Holding A/S - Årsrapport 2017-18


Gabriel Holding A/S realiserer en organisk omsætningsvækst på 21% og en stigning i resultat før skat på 22%

Udvalgte nøgletal

  • Omsætningen steg til 598,7 mio. kr. (492,8 mio. kr.).
  • Resultat af primær drift (EBIT) af fortsættende aktiviteter blev 55,3 mio. kr. (45,9 mio. kr.) svarende til en stigning på 20%.
  • Overskudsgraden blev 9,2% (9,3%).
  • Resultat før skat af fortsættende aktiviteter blev 57,0 mio. kr. (46,8 mio. kr.) svarende til en stigning på 22%.
  • Resultat efter skat blev 45,2 mio. kr. (35,3 mio. kr.).
  • Forrentning af den investerede kapital (ROIC) før skat blev 28,6% (29,5%).
  • Resultat pr. aktie (EPS) steg til 23,4 kr. (19,1 kr.).
  • Pengestrømmen fra periodens drift blev 39,7 mio. kr. (25,6 mio. kr.).
  • Bestyrelsen foreslår et udbytte på kr. 9,50 pr. aktie a kr. 20.

Resumé
Regnskabsåret har været præget af vækst i et let stigende marked. Den organiske omsætningsvækst på 21% fremkommer som resultat af vækst inden for alle forretningsenheder, og med undtagelse af England, på samtlige geografiske markeder.

Den i november 2016 tilkøbte virksomhed, Screen Solutions Ltd, realiserer fortsat omsætningstilbagegang sammenlignet med sidste år, som følge af planlagte og gennemførte tilpasninger af salgsstrategien. Omsætningen i Screen Solutions forventes stabil i 2018/19 og identificerede potentialer forventes udviklet og realiseret i de kommende år i både det engelske selskab som i FurnMaster enhederne.

Resultatfremgangen på 22% fremkommer som følge af, at den realiserede omsætning ligger over det forventede, samt fra generelle produktivitetsforbedringer i koncernen. Ved indledningen af året forventede ledelsen en vækst i omsætningen i niveauet 10-15% samt en tilsvarende stigning i resultat før skat. Efter 6 måneder justerede ledelsen forventningerne til en vækst i omsætning og resultat før skat i niveauet 20%.

Kort inden regnskabsårets afslutning blev forventningerne præciseret til en omsætning i niveauet 598 mio. kr. og et resultat før skat på 57-58 mio. kr.

Begivenheder efter balancedagen
Den 12. oktober 2018 underskrev Gabriel Holding A/S et Letter of Intent med pensionskoncernen PenSam med henblik på salg af hele aktiekapitalen i det 100% ejede datterselskab, Gabriel Ejendomme A/S.

Den samlede salgspris udgør 150 mio. kr. hvorfra fratrækkes rentebærende gæld og udskudt skat i Gabriel Ejendomme A/S. Transaktionen vedrørende overdragelse af ejendomsselskabet til pensionskoncernen PenSam forventes at finde sted omkring 1. april 2020. Datterselskabet klassificeres således fortsat som ophørende aktivitet i årsregnskabet.

Den 4. oktober 2018 blev der indgået betinget aftale om køb af 100% af aktiekapitalen i UAB Baltijos Tekstile i Litauen. Prisen er aftalt til godt 4 mio. EUR og handlen er betinget og forventes effektueret senest ultimo 2018 efter gennemført due diligence.

Forventninger til fremtiden
Det globale marked for erhvervsmøbler forventes for 2018/19 at være let stigende. Nye produkter indenfor alle områder er vel modtaget, og der er generelt godt momentum i alle forretningsenheder.

Eventuelle udfordringer vedr. toldsatser i USA på varer fra Kina, samt ved gennemført Brexit, forventes at kunne håndteres gennem allerede gennemførte forberedelser.

Ledelsen vurderer, at mulighederne for vækst i både omsætning og indtjening, er til stede. På baggrund af koncernens udbyggede og konstant stigende indsats i udviklings og salgsaktiviteter og det let stigende marked forventes en omsætnings- og indtjeningsvækst i niveauet 10-20%.

Bestyrelsen indstiller følgende til generalforsamlingen i Gabriel Holding A/S den 13. december 2018:

  • Der udloddes et udbytte på kr. 9,50 pr. aktie a kr. 20.
  • Bestyrelsen foreslår genvalg af direktør Jørgen Kjær Jacobsen, direktør Hans O. Damgaard, direktør Søren B. Lauritsen og Group CFO Pernille Fabricius som selskabets generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer.
  • Bestyrelsen foreslår genvalg af KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab.
  • Årsrapporten indstilles til godkendelse på selskabets generalforsamling torsdag den 13. december 2018 kl. 14.00 på selskabets kontor i Aalborg.

Den officielle årsrapport offentliggøres på selskabets hjemmeside, og den trykte udgave af årsrapporten foreligger senest den 3. december 2018 på selskabets kontor.

Vedhæftet fil


Attachments

Gabriel - Meddelelse nr. 13_årsrapport 2017-18