Par tirdzniecības atjaunošanu ar AS “Rīgas kuģu būvētava” akcijām un aktīvo uzdevumu atcelšanu AS “Rīgas kuģu būvētava” uzdevumu grāmatā


Nasdaq Riga valde š.g. 22. novembrī nolēma nekavējoties atjaunot tirdzniecību ar AS “Rīgas kuģu būvētava” akcijām (RKB1R, ISIN kods: LV0000100378). 

Vienlaikus, ņemot vērā to, ka AS „Rīgas kuģu būvētava" uzdevumu grāmatā ievadītie uzdevumi ir ievadīti pirms bija zināms par uzņēmuma apelācijas sūdzības par tiesas noraidītā tiesiskās aizsardzības procesa pieteikuma noraidīšanu, tādējādi var tikt izpildīti par cenu, kas būtiski atšķiras no pašreizējās tirgus cenas un neatspoguļo AS “Rīgas kuģu būvētava” reālo tirgus vērtību, Nasdaq Riga pieņēma lēmumu pirms tirdzniecības atjaunošanas atcelt uzdevumus, kas ir ievadīti AS “Rīgas kuģu būvētava” uzdevumu grāmatā pirms 2018. gada 20. novembra tirdzniecības apturēšanas.

Uzdevumu ievadīšana tiks atsākta plkst. 13:50 pēc Latvijas laika un nepārtrauktā tirdzniecība sāksies ar tirdzniecības atsākšanas izsoli plkst. 14:00 pēc Latvijas laika.

Tirdzniecības apturēšana tika piemērota līdz būtiskas informācijas saņemšanai, kuru uzņēmums šobrīd ir publicējis savā paziņojumā. Līdz ar ko ir novērsti apstākļi, pamatojoties uz kuriem bija apturēta tirdzniecība.

Vienlaikus, pamatojoties uz Biržas noteikumu "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos" 20.1.2.punkta 2. apakšpunktu AS “Rīgas kuģu būvētava” tiek saglabāts 2018. gada 28. maijā piemērotais Uzraudzības statuss, ņemot vērā situāciju uzņēmumā un tā maksātspējas problēmas.

 

Nasdaq Baltic
Issuer Services
+371 67212431
www.nasdaqbaltic.com

Nasdaq Baltic ir vienots nosaukums, ko lieto, lai apzīmētu uzņēmumus un biržas/regulētos tirgus un alternatīvos tirgus First North, kurus pārvalda Nasdaq grupā ietilpstošie Baltijas valstīs esošie uzņēmumi, t.i. Nasdaq Tallinn AS, Nasdaq Riga, AS un AB Nasdaq Vilnius.