Informācija par nozīmīga apjoma darījuma noslēgšanu ar saistīto pusi

Atbilstoši Finanšu Instrumentu likuma 59.1 panta 7. un 10.daļas prasībām, akciju sabiedrības “Latvijas balzams” (turpmāk tekstā arī “Sabiedrība”) valde informē, ka vienā grupā ar Sabiedrību ietilpstošā uzņēmuma SIA “Amber Beverage Group” saistības pret Luminor bank AS restrukturizācijas procesa rezultātā ir nododamas Amber Beverage Group Holding S.à r.l. Saistību nodošanas rezultātā tiks pārslēgti kredīta līgumi un tiks pārņemti nodrošinājumi, kas bija noslēgti ar Luminor Bank AS. Tajā skaitā tiks pārslēgti līgumi par Sabiedrības sniegtiem nodrošinājumiem.

Darījuma ietekme uz Sabiedrības komercdarbību ir vērtējama pozitīvi. Līgumu būtiskie noteikumi nepārsniegs iepriekšējos līgumos noteikto pienākumu apjomu, turklāt parādsaistību apmērs par kuru Sabiedrība sniedz nodrošinājumu, samazināsies par EUR 5'016’049 un veidos 29 696 530 EUR.

Tiek uzskatīts, ka darījums pozitīvi ietekmēs arī Sabiedrības akcionārus, kas minētajā darījumā nav uzskatāmi par saistītajām pusēm, jo Sabiedrība saņems papildus ienākumus. Par darījumu ir saņemts revīzijas komitejas viedoklis.

AS "Latvijas balzams"

Valdes priekšsēdētājs