Data Respons ASA: Rekordår for Data Respons


 

- Vi har lagt nok et rekordår bak oss med en omsetning på halvannen milliard og betydelig forbedring av lønnsomheten. Vi vokser i alle geografiske markeder drevet av trender som tingenes internett (IoT), Industriell digitalisering (Industry 4.0) og automatisering som påvirker nær sagt alle markeder, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Konsernets driftsinntekter for fjerde kvartal ble MNOK 436,7 (353,5), en vekst på 24%. EBITDA ble MNOK 49,3 (31,1). EBIT var MNOK 42,3 (27,7). Resultatet for perioden var på MNOK 0,4 (-6,7) og EPS var NOK -0.03 (-0,17). Data Respons hadde en kontantstrøm fra drift på MNOK 54,1 (35,7) i kvartalet.

Konsernets driftsinntekter i 2018 ble MNOK 1 488,0 (1 241,8), en vekst på 20 %. EBITDA ble MNOK 147,5 (102,5). EBIT var MNOK 124,2 (90,1).  Kontantstrøm fra drift ble MNOK 63,4 (78,3).

Teknologitrendene gir store muligheter
- R&D Services segmentet fortsetter den sterke utviklingen med en vekst på 40% i fjerde kvartal og 39% for året som helhet. Selskaper på tvers av alle industrier ønsker å utvikle intelligente, tilkoblede og digitale løsninger for å forbedre sine produkter. Dette gir høy utnyttelsesgrad på ingeniørene, god tilgang på nye spennende teknologioppdrag og flere store R&D prosjekter. I tillegg ser vi at timeprisene øker jevnt over hele linjen på grunn av det store behovet for vår type ingeniørkompetanse.

Gjennom året har vi ønsket mer enn 270 nye ingeniører velkommen; unge og erfarne, menn og kvinner med forskjellig nasjonalitet og bakgrunn. Fellesnevneren er en stor glede og entusiasme for teknologiens potensiale og spennende muligheter. Vår suksessformel handler først og fremst om spesialisering på teknologi i kombinasjon med dyp domenekunnskap. Hos Data Respons er det å være en «nerd» en hedersbetegnelse. Tilliten våre kunder viser oss er til syvende og sist basert på nettopp det – et sterkt kompetansemiljø, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.

Økende marginer
- Lønnsomheten i Solutions fortsatte forbedringen og nådde en driftsmargin på 12.6% i fjerde kvartal. Den positive utviklingen er basert på en tydelig strategi om å kapitalisere på selskapets spesialistkompetanse. Dette innebærer økt fokus på softwaren i løsningene, flere verdiøkende spesialisttjenester, samt gradvis dreining av porteføljen mot mer komplekse og high-end løsninger. Over tid har dette bidratt til en mer gunstig inntekstsammensetning med høyere marginer, selv om det påvirker veksten i Solutions segmentet på kort sikt, fortsetter Ragnvaldsen

Fortsatt god utvikling
- 2018 ga rekordhøy omsetning og lønnsomhet. Markedsutsiktene er gode og vi opplever at selskapene satser mer på produktutvikling og øker investeringene i moderne og fremtidsrettede teknologi. Data Respons vil fortsette veksten gjennom en kombinasjon av god organisk utvikling og utvalgte oppkjøp i Norden og Tyskland for å styrke vår posisjon som en komplett teknologipartner for fremtidsrettede industri- og teknologibedrifter, avslutter Ragnvaldsen.

 

For ytterligere informasjon:
Kenneth Ragnvaldsen, CEO, Data Respons ASA, tel. +47 913 90 918.
Rune Wahl, CFO, Data Respons ASA, tel. + 47 950 36 046

Om Data Respons
Data Respons er et fullservice, uavhengig teknologiselskap og en ledende aktør innen industriell digitalisering, IoT og embedded solutionsmarkedet. Vi tilbyr industrielle dataprodukter, R&D tjenester og innebygde løsninger til OEM-bedrifter, systemintegratorer og vertikale produktleverandører innen en rekke markedssegmenter som forsvar, medisinsk utstyr, industriell automasjon, oljeservice, transport, energi og telekommunikasjon.

Data Respons ASA er notert på Oslo Børs (ticker: DAT), og inngår i informasjonsteknologi-indeksen. Selskapet har kontorer i Danmark, Norge, Sverige, Taiwan og Tyskland. www.datarespons.com 

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven § 5-12

 

Vedlegg


Attachments

DAT_Quarterly Report_Q4 2018 DAT_Quarterly Presentation_Q4 2018