Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotus Aktia Pankki Oyj:n hallituksen kokoonpanosta ja palkitsemisesta


Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
31.1.2019 klo 16.00                                                                                                  

Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotus Aktia Pankki Oyj:n hallituksen kokoonpanosta ja palkitsemisesta                                                                                  

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta on päättänyt tuoda seuraavan esityksen Aktia Pankki Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen:

Hallituksen jäsenten lukumääräksi ehdotetaan vahvistettavan kahdeksan, toisin sanoen yksi nykyistä seitsemää enemmän.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen nykyiset jäsenet Christina Dahlblom, Stefan Damlin, Maria Jerhamre Engström, Johannes Schulman, Lasse Svens ja Arja Talma suostumustensa mukaisesti valitaan uudelleen toimikaudelle, joka jatkuu seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka. Tarkemmat tiedot uudelleen valittaviksi ehdotettavista hallituksen jäsenistä on saatavilla yhtiön verkkosivuilla www.aktia.com.

Nimitystoimikunta ehdottaa lisäksi, että

  • OTK, asianajaja Tarja Wist (s. 1965) suostumuksensa mukaisesti valitaan uudeksi hallituksen jäseneksi samalle toimikaudelle. Tarja Wist on asianajotoimisto Waselius & Wistin osakas ja hänellä on vankkaa asiaosaamista pankki- ja finanssialalta toimittuaan pitkän uransa aikana juridisena neuvonantajana finanssialan asiakkaille; ja
  • KTM, OTK Johan Hammarén (s. 1969) suostumuksensa mukaisesti valitaan uudeksi hallituksen jäseneksi samalle toimikaudelle. Johan Hammarén toimii Oy Hammarén & Co Ab:n toimitusjohtajana ja hänen osaamisessaan korostuvat yrittäjyys ja uudet ajattelutavat. Hammarén on aiemmin työskennellyt Nokialla ja hän on yksi lakiasiaintoimisto Fondia Oy:n sekä varainhoitotalo JAM Advisors Oy:n perustajista. Molemmat yritykset ovat omien alojensa edelläkävijöitä ja niiden toiminta perustuu täysin uudenlaisille toimintamalleille.

Kaikki ehdotetut henkilöt ovat riippumattomia suhteessaan yhtiöön ja sen merkittäviin osakkeenomistajiin.

Hallituksen jäsen Catharina Stackelberg-Hammarén on ilmoittanut, että hän ei enää ole käytettävissä Aktia Pankki Oyj:n hallituksen jäseneksi.

Hallitukseen ehdolla olevat henkilöt ovat ilmoittaneet, että mikäli he tulevat valituiksi, he valitsevat keskuudestaan Lasse Svensin hallituksen puheenjohtajaksi.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenten palkkiot pidetään muuttumattomina.

Nimitystoimikunnan ehdotukset sisällytetään yhtiökokouskutsuun.

Aktia Pankki Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunnan puheenjohtajana toimii Nina Wilkman (Stiftelsen Tre Smederin nimeämänä), jäseninä toimivat Carl Pettersson (Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritaksen nimeämänä), Dag Wallgren (Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.:n nimeämänä), Johan Hammarén (Oy Hammarén & Co Ab:n nimeämänä) ja Peter Boström (Åbo Akademin säätiön nimeämänä), ja asiantuntijana toimii Aktia Pankki Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Lasse Svens.

Lisätietoja:

Nina Wilkman, osakkeenomistajien nimitystoimikunnan puheenjohtaja, puh. 040 506 6122

Aktia tarjoaa laajan valikoiman pankki- ja varainhoitoratkaisuja sekä henkilövakuutuksia. Aktia toimii Suomen rannikkoalueella ja sisämaan kasvukeskuksissa. Aktialla on noin 380 000 asiakasta, joita palvellaan konttoreissa, verkossa, mobiileissa käyttöliittymissä ja puhelimitse. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja Aktiasta saa osoitteesta www.aktia.com