Nokia tuo WAP-palvelut kommunikaattoreihin


Nokia on tänään täydentänyt WAP (Wireless Application Protocol) -tuotevalikoimaansa esittelemällä standardia tukevan Nokia 9110i Communicatorin. Tuote esiteltiin samanaikaisesti sekä CeBIT 2000 -messuilla Saksan Hannoverissa ja Nokia - Designed for Life -tapahtumassa Hongkongissa. Erikseen asennettavan lisäohjelmiston ansiosta myös nykyiset Nokia 9110 Communicatorin käyttäjät saavat täyden hyödyn uudesta WAP-ominaisuudesta. Nokia 9110i Communicator tulee markkinoille vuoden kolmannen neljänneksen aikana, ja Nokia 9110 Communicatorin päivityspaketti on saatavilla samaan aikaan.

Nokia 9110i Communicator mahdollistaa edeltäjänsä tavoin Internet-selaimen ja sähköpostipalveluiden käytön, ja WAP -lisäominaisuuden ansiosta käyttäjät pääsevät hyödyntämään myös kokonaan uudenlaisia internet-palveluita. Suuri näyttö ja kommunikaattorin näppäimistö ovat ihanteellisia WAP-palveluissa, jotka sisältävät grafiikkaa ja taulukoita.

Uutuutena Nokia 9110i Communicatorissa on myös Quick Imaging- ja Find-sovellukset. Nokia 9110i Communicatorin kalenteri ja osoitekirja ovat yhteensopivia Outlook 2000 -ohjelman kanssa PC Suite -sovellusta käytettäessä. Lisäksi mukana on MacSuite-ohjelmisto kommunikaattoreiden ja Macintosh -tietokoneiden väliseen tiedonsiirtoon. Molemmat näistä ohjelmistoista ovat saatavilla myös nykyiseen Nokia 9110 Communicatoriin.

Nokia 9110i Communicator on GSM 900-verkossa toimiva monikäyttöinen matkaviestin, jossa eri sovellukset kuten faksi- ja datapalvelut, Internet, sähköposti, WAP, lyhytsanomat ja taskutieturi toimivat saumattomasti yhdessä. Tuote mahdollistaa myös langattoman kuvansiirron. Lisäksi tarjolla on runsaasti kolmansien osapuolien kehittämiä sovelluksia erityisesti yrityskäyttöä varten. Lista sovelluksista löytyy internet-osoitteesta:

http://www.forum.nokia.com/developers/communicators/download/9110/s_applguide.pdf

Nokia viitoittaa tietä langattomaan tietoyhteiskuntaan innovatiivisilla tuotteillaan ja ratkaisuillaan. Se on maailman johtava matkapuhelinten toimittaja ja yksi johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen ja niihin liittyvien asiakaspalveluiden sekä multimediapäätteiden toimittajista. Vuonna 1999 Nokian liikevaihto oli 19,8 miljardia euroa (117,6 miljardia markkaa). Yhtiön palveluksessa on yli 55 000 henkilöä, ja sen osakkeet noteerataan Helsingin (NOK1V), New Yorkin, Tukholman, Lontoon, Frankfurtin ja Pariisin pörssissä

Lisätiedot:

Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. +358 10 5051,
www.nokia.com