Net Insights första order i Österrike öppnar för expansion i östeuropa


MCN som är en ny europeisk telefon- och internetoperatör har redan över 40,000 kunder i Österrike och erbjuder både företag och privatpersoner ett brett utbud av lokala tjänster och fjärrtjänster. MCN satsar nu på den östeuropeiska marknaden där fiberoptikens utbyggnad har kommit långt.

Den initiala ordern omfattar 3 Nimbra One växlar och 5 Nimbra 101 accessenheter, vilka kommer att kopplas upp internt i Millennium Tower i Wien, en av Europas mest välrenommerade företagskomplex.

"Våra kunder innefattar några av världens mest krävande organisationer. Med Net Insights DTM produkter kan vi erbjuda en framtidssäker, multiservice plattform för nya tjänster," säger Dipl.-Ing. Andreas Hartl, Technical Director på MCN.

"Installationen i prestigefyllda Millennium Tower bidrar till en stark exponering av Net Insight och våra produkter," säger Bengt Olsson, VD på Net Insight. "Avtalet stärker vår position som en nätverksleverantör till de lokala, konkurrerande nätoperatörerna som erbjuder avancerade data- och telekomtjänster samt nya innovativa internetlösningar".

Installation av nätverket beräknas att påbörjas under slutet av maj månad, med kommersiell trafik såsom, data, tal och video. I ett andra skede, avser avtalet en bredare utbyggnad av en fiberring mellan Wien, Salzburg och Linz med Net Insights chips-baserade Nimbra 200 produkter.