Vietnam placerer stor ordre hos F.L.Smidth & Co.


Det delstats-ejede vietnamesiske selskab, Ninh Binh Cement Company har placeret en ordre hos F.L.Smidth & Co. A/S på en komplet produktionslinie til en salgsværdi på ca. 755 mio. kr., (svarende til godt 100 mio. euro). Ordren, der er vundet i konkurrence med to franske virksomheder, er resultatet af et længere forhandlingsforløb, der indledtes i foråret 1997.

Ordren fra Ninh Binh Cement Company i Vietnam omfatter maskiner og udstyr, reservedele, byggetegninger, bygningsstål, supervision og træning. Flere søsterselskaber forventes at optræde som underleverandører til F.L.Smidth & Co.

Ordren, der primært finansieres gennem danske eksportkreditter med Vietnams finansministerium som garant for tilbagebetalingen, er indeholdt i F.L.Smidth & Co.'s forventede ordreindgang for 2000.

Hovedparten af ordresummen indtægtsføres i løbet af 2001 i takt med, at udstyrsleverancerne finder sted, mens den resterende del af ordresummen indgår ved idriftssættelsen i andet halvår af 2002. Ordrens resultatmæssige effekt forventes at blive neutral i indeværende regnskabsår.

Produktionslinien skal opføres i den nordligt beliggende provins Ninh Binh 120 km sydvest for hovedstaden Hanoi og får en kapacitet på 4.000 tons cementklinker pr. døgn. Cementanlægget, der er kundens første, er specielt designet til at udnytte den lokale energikilde, antrasit-kul, der har et meget lavt gasindhold. Miljø- og energimæssigt vil anlægget leve op til de højeste internationale standarder.

Vietnam producerer årligt knap 12 mio. tons cement, som i dag dækker det indenlandske forbrug på knap 11 mio. tons. Med et samlet befolkningstal på 77 millioner svarer det til et forbrug på 142 kg pr. indbygger. Fra vietnamesisk side forudser man en årlig vækst i efterspørgslen på 10-15 pct., hvilket fører til et forventet forbrug på ca. 18 mio. tons i 2003.

F.L.Smidth & Co. fik i 1976 en ordre på sit og landets første tørprocesanlæg til Vietnam National Cement Trading Corp. Efter den første produktionslinie til Hoang
Thach-fabrikken fulgte endnu en linie, der blev sat i drift medio 1995, således at den samlede produktion herfra i dag er på ca. to mio. tons cement pr. år svarende til 6.500 tons pr. døgn.

FLS Industries A/S
Koncerninformationsafd.