Telenor lanserer pakistansk tv-kanal i Europa


I tillegg til Prime TV, tilbyr ColourSat også andre kanaler på det europeiske markedet for mennesker som ikke bor i sitt hjemland slik som NRK International, DR1, TV Finland og ORT International. Den russiske tv-kanalen ORT International ble lansert kommersielt i November 1999 med stor suksess og har allerede 4000 abonnementer. Lanseringen av Prime TV er en del av ColourSats plan om å utvide antallet multi-kulturelle kanaler for det europeiske markedet.

Den nye kanalen blir overført fra en av Telenors satellitter på 1°vest. For å kunne motta Prime TV via satellitt, må seeren ha en parabolantenne, en digital mottaker og et abonnement.
(Se http://www.coloursat.com) eller send e-mail til: coloursat.support@telenor.com).

«Prime TV vil bli en av ColourSats nøkkelkanaler og jeg er veldig fornøyd med samarbeidet med Prime TV», uttaler Kjell Løvbakken, direktør i ColourSat. «ColourSats visjonære mål er å bli den foretrukne partner for forhandlernettverk og distributører av etnisk og tematisk infotainment i Europa.»

Prime TV's målgruppe er de rundt 2 millioner pakistanere som bor i Europa og de multi-kulturelle gruppene fra Punjab og Bengal områdene i India og Bangladesh. Prime TV er tilgjengelig takket være en avtale mellom satellitt tv-operatøren Telenor og Prime TV Limited.

Prime TV har eksklusive rettigheter til å sette sammen en multi-kulturell kanal fra aktuelle og arkiverte programmer fra en av de mest populære tv-kanalene i Pakistan, Pakistani TV. Prime TV leverer utvalgte og original produsert tv-underholdning som appellerer til det multi-kulturelle markedet.

Prime TV er primært en kilde for familieunderholdning. Kanalens slagord er: ”Family Fun-Aur Apna Pun” - Familie og fornøyelse i hjemmet ditt. Med 24-timers sendetid, sender kanalen populære pakistanske dramaserier, dokumentarprogrammer, barne-TV, talkshows, filmer og oppdaterte nyheter fra Pakistan.

Prime TV er også tilgjengelig gjennom Canal Digital og kabel-TV selskaper i Norge og resten av Skandinavia.