SyncML julkisti ensimmäiset teollisuusmäärittelyt ja kehitystyökalun


Nokian, Ericssonin, IBM:n, Lotuksen, Motorolan, Psionin, Palmin ja Starfish Softwaren perustama SyncML -aloite on julkistanut ensimmäiset teollisuusmäärittelynsä sekä ohjelmistokehittäjille tarkoitetun Reference Toolkit -työkalun. Useita kuukausia etuajassa julkistetut spesifikaatiot ja kehitystyökalun lähdekoodi ovat saatavilla SyncML:n virallisille Supporter-yrityksille osoitteessa www.syncml.org/supporters.

SyncML-aloitetta tukevat yritykset voivat antaa julkistetuista määrittelyistä ja kehityskoodista palautetta suoraan SyncML-aloitteelle ja aloittaa heti oman tuotekehitystyönsä. Julkistetut spesifikaatiot tuovatkin SyncML-yhteensopivat tuotteet pitkän askeleen lähemmäksi kuluttajia. Määrittelyt sisältävät kuvauksen XML-ohjelmointikieleen perustuvasta SyncML-ratkaisusta sekä ensimmäisen kuvauksen SyncML-synkronointiprotokollasta. Kehitystyökalu sisältää myös tietoa SyncML:n käyttämisestä HTTP:n, WAP:n ja OBEX:n avulla.

SyncML-teknologiaa esitellään aloitteeseen osallistujille kesäkuussa SyncML Supporter Summit -konferenssissa Los Angelesissa. Lisätietoja konferenssista sekä liittymisestä SyncML-yhteistyöhön saa osoitteesta www.syncml.org.

SyncML-aloite perustettiin helmikuussa 2000, ja sen jälkeen lähes 200 yritystä on ilmoittanut tukevansa aloitetta. Aloitteen tavoitteena on kehittää yleismaailmallinen tiedonsynkronoinnin standardi niin kiinteään kuin langattomaan käyttöön. SyncML-yhteensopivuus mahdollistaa saumattoman tiedonsiirron useiden eri laitteiden, ohjelmistoperustojen ja viestintäteknologioiden välillä. Aloitteessa on mukana kahdeksan perustajajäsenen lisäksi muun muassa Symbian, Excite@Home, PUMATECH, fusionOne, Xircom ja BT Cellnet. Täydellinen osallistujalista on esillä yllämainituilla www-sivuilla.

Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. 010 5051

www.syncml.org
www.nokia.com