Nokian ja korealaisen SK Telecomin 3G-yhteistyöprojekti etenee hyvin


Nokia ja korealainen SK Telecom, maailman suurin CDMA-operaattori, aloittivat viime vuonna IMT-2000 (International Mobile Telecommunication 2000) -hankkeeseen liittyvän yhteistyön, jonka tarkoituksena on kehittää 3G-verkkojen suunnittelua ja optimointia.

Yhteistyön ensimmäinen merkittävä edistysaskel on nyt saavutettu. Projektiryhmä sai määriteltyä laajat suunnittelu- ja optimointiohjeistot, jotka kattavat mm. kolmannen sukupolven IMT-2000 -verkkojen peiton rakentamisen, radioresurssien hallinnan sekä kanavanvaihtoon liittyvien parametrien suunnittelun.

Nokian ja SK Telecomin yhteistyöprojektin tavoitteena on kehittää tehokkaita menetelmiä, jotka mahdollistavat korkealaatuiset IMT-2000 -hankkeen mukaiset 3G-multimediaverkot. Menetelmiä kehittää SK Telecomin ja Nokian asiantuntijaryhmä. Projektiin liittyvään koulutukseen osallistuu useita satoja nokialaisia. Molemmilla osapuolilla on vahva osaaminen nykyisissä 2G-matkapuhelinverkoissa sekä IMT-2000 -tutkimuksessa.

SK Telecom on maailman suurin CDMA-operaattori ja Korean ensimmäinen matkapuhelinoperaattori. Sen verkossa on lähes 13 miljoonaa tilaajaa. Yritys perustettiin vuonna 1984.

IMT-2000 on on ITUn (International Telecommunications Union) eli kansainvälisen YK:n alaisen tietoliikenneliiton valvoma hanke, joka pyrkii luomaan yhtenäiset standardit langattomaan yhteyteen satelliitti- ja perinteisissä matkapuhelinverkoissa niin kiinteän kuin matkapuhelinverkonkin käyttäjille.

Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com