Kemiralle merkittävä aluevaltaus paperikemikaaleissa




Hankinnat merkitsevät Kemiran nousemista maailman integroiduimmaksi ja monipuolisimmaksi erilaisten paperiliimojen valmistajaksi. Krems on johtava paperiliimojen valmistaja Manner-Euroopassa ja erityisesti perinteisissä hartsiliimoissa se on ylivoimainen markkinajohtaja saksankielisessä Euroopassa ja Itä-Euroopassa. AKD-liimoissa sillä on ollut jo aiemmin yhteistyötä Kemiran kanssa. ASA- ja pintaliimoissa Neste on ollut yhteistyössä Chemecin kanssa. Parhaillaan sillä on käynnistymässä Euroopan suurin ASA:n tuotantoyksikkö Kremsissä Itävallassa. Chemec on johtava ASA-liiman toimittaja Suomessa.

Ostetut tuotantolaitokset sijaitsevat Itävallassa, Puolassa, Turkissa ja Venäjällä. Saksassa Krems toimii yhteistyössä Chemische Fabrik Brühlin kanssa PCS-yhtiön kautta.

Hankinnat ovat selkeästi linjassa Kemira-konsernin strategian kanssa, jonka mukaan Kemira kasvaa lähivuosina yhdeksi maailman johtavista sellu- ja paperikemikaalitoimittajista. Kemira on jo nyt maailmanlaajuisesti merkittävä valkaisukemikaalien, paperikoneen märkäosan erikoiskemikaalien ja vesikemikaalien toimittaja 350 miljoonan euron liikevaihdolla. Kemiran tavoitteena on tarjota asiakkailleen ylivoimaiseen palveluun perustuvia kokonaisvaltaisia kemikaaliratkaisuja maailmanlaajuisesti. Edellytykset tähän paranevat nyt oleellisesti Keski-Euroopassa.

Paperiliimoja käytetään parantamaan paperin painettavuutta ja vedenhylkivyyttä erityisesti paino- ja kirjoituspapereissa sekä nestepakkauskartongeissa. Liimojen käyttö kasvaa nopeasti
lisääntyvien painettavuus- ja tehokkuusvaatimusten myötä.

Kaupan vahvistuminen vaatii Itävallan, Saksan ja Puolan kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Lisätietoja: Kemira Chemicals Oy
Johtaja Juhani Lindholm puh. 010 862 1606
Apulaisjohtaja Michael Strand puh. 010 862 1642