Svenske BPA fusjonerer med norske Bravida: Nordens største installasjons- og servicebedrift etableres


Det nordiske markedet for installasjons- og servicetjenester opplever betydelig vekst, og er i sterk endring. Disse endringene skyldes større krav til effektivitet og fleksibilitet, samtidig som ny teknologi åpner for nye muligheter.

- Våre mest krevende kunder etterspør helhetlige løsninger for tekniske installasjoner, drift og service. Når vi lager et nytt nordisk selskap, blir vi de første i Norden til å møte kundenes nye behov. Det gir oss en betydelig konkurransefordel og gode muligheter for videre vekst og utvikling. Vi vil sette premissene for hvordan denne bransjen skal utvikle seg i Norden sier Jan Kåre Pedersen i Bravida, som blir konsernsjef i det nye selskapet.

- BPA har en solid posisjon i Norden innen ventilasjon, VS og El-teknikk. Sammen med Bravidas sterke posisjon innen informasjons- og kommunikasjons-teknologi, elektro og sikkerhet får vi en unik kompetansebredde. Det nye selskapet vil utgjøre en sterk nordisk enhet som med nær 13.000 ansatte på 400 steder i Norge, Sverige og Danmark kan kombinere stordriftsfordeler med et sterkt lokalt nærvær sier Johan Karlström i BPA, som blir konserndirektør med ansvar for den operative driften i det nye selskapet.

Det nye selskapet vil ta navnet Bravida, som siden mars måned har vært det nye navnet på Telenor IT-service og Installasjon. Selskapet blir hjemmehørende i Norge, men får sitt hovedkontor i Stockholmsregionen.

- De to selskapene utfyller hverandre meget godt både geografisk og forretningsmessig. Som Nordens ledende installasjons- og serviceselskap vil de ha gode muligheter til å hente ut samordningsgevinster i innkjøp, markedsføring, administrasjon, forretningsutvikling og kompetanseutvikling. Vi er meget godt fornøyd med at vi sammen med BPAs eiere kan skape et så sterkt nytt selskap, sier konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor.

- Gjennom fusjonen skapes et av verdens største installasjonsselskaper med en sterk og kompetent ledelse. Med mye komplementær og lite overlappende virksomhet ligger det til rette for gode utviklingsmuligheter for de ansatte og øket merverdi for eierne, sier BPAs styreformann Mikael Ahlström som også blir styreformann i det nye selskapet.

- Målet for nye Bravida er en fortsatt omsetningsvekst over 10 prosent. Denne veksten vil komme både organisk og gjennom oppkjøp, sier Ahlström.

Telenor og dagens eiere i BPA vil etter fusjonen hver ha 48 prosent av det nye selskapet, mens ledelsen skal eie fire prosent. Det er avtalt at Telenor innen to år skal selge seg ned til 33-34 prosent av selskapet, og ytterligere ned ved en børsnotering i løpet av tre til fem år.

BPA eies av et konsortium med risikokapitalfondet Procuritas Capital Partners, byggeforetaket Peab, de finske selskapene Sampo Liv Insurance company og Sponsor Capital, Baring Private Equity Partners, investeringsselskapet Latour samt investeringsselskapet Atle.

Ytterligere informasjon er tilgjengelig på http://www.bravida.com og http://www.bpa.se.