Hydro planlegger å stenge franske NPK-fabrikker


Det europeiske markedet for NPK-gjødsel har slitt med lav lønnsomhet de siste årene på grunn av strukturproblemer og høye produksjonskostnader. Norsk Hydro har tatt skritt for å forbedre strukturen i dette markedet i den hensikt å bidra til en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel etter NPK-gjødsel.

Hydro har annonsert planer om nedleggelse av produksjonskapasitet på omkring 500,000 årstonn NPK- gjødsel i Frankrike. De anlegg som berøres av disse planene, er fabrikkene i Aunay (Hurel Arc), La Pallice (Socofer) og Tarnos (Socadour).

Nedleggelsene vil føre til en bemanningsreduksjon på rundt 170 personer. Stengningskostnader på 110 millioner NOK og anleggsnedskrivninger på 60 millioner NOK, totalt 170 millioner NOK, vil bli belastet Hydros regnskap for 2. kvartal i år. Det forventes at alle anleggene vil stanse sin produksjon innen utgangen av år 2000.

Disse tiltak og medfølgende kostnader kommer i tillegg til restrukturering som er bekjentgjort tidligere, og føyer seg til de skritt Hydro har tatt for å gjenopprette balansen i det europeiske markedet for nitratgjødsel gjennom nedleggelse av nitratproduksjonen i Immingham i UK, Landskrona i Sverige og Montoir i Frankrike.