Nextra kjøper seg inn i WebSite


WebSite er en av pionerene innen Internett i Norge, med røtter tilbake til tiden hvor man solgte de første Internett løsningene for privatmarkedet. Stavanger-selskapet tilbyr skreddersydde løsninger innen web-teknologi og fremstår i dag med en web-park og et utviklingsmiljø som tilbyr ISP-tjenester, hosting og aksess tjenester i tillegg til utvikling av internettløsninger basert på utviklingsverktøy fra Allaire.

Hovedproduktene til WebSite er produktserien Web 123 og Web123 ISP. Dette er avanserte hjemmesidegeneratorer, som gir kundene en enkel og funksjonell, men allikevel teknisk avansert Internett/Intranett løsning. Kunden vedlikeholder og oppdaterer selv websidene via sin nettleser.

Nextra har allerede inngått en avtale med WebSite om videreutvikling og bruk av Web 1-2-3 ISP beregnet på privatkunde markedet. Dette produktet, som er utviklet i Norge, er teknologisk ledende innen sitt område.

– Vi testet mange produkter før vi endte hos WebSite. Deres Web 1-2-3 ISP løsning er bare ett av flere produkter vi tror de kan oppnå suksess med. Derfor valgte vi også å investere i selskapet, sier Jan M. Moberg, direktør for Nye Medier i Nextra AS.

- Vi var på jakt etter en solid partner med internasjonal fokus som kan bidra til å videreutvikle selskapet, sier daglig leder i WebSite, Kjetil Førsvoll. Gjennom Nextra har vi funnet en teknologipartner som utfyller WebSites teknologiske kompetanse, samt tilfører vekstmuligheter gjennom sitt internasjonale nettverk, sier Førsvoll.

WebSite forventer en sterk vekst de neste årene. Målsetningen er at 40000 privatkunder vil benytte seg av Web 1-2-3 i løpet av året. Løsningen har en kapasitet til det mangedoblede antall kunder.

I første omgang vil Nextra eie 25 prosent av selskapet. I tillegg har Nextra en opsjon på ytterligere 15 prosent.

- Denne typen investeringer er et relativt nytt territorium for Nextra. Vi regner imidlertid ikke med at det blir den siste. Tvert imot vil vi i vår tjenesteutvikling vurdere å ta eierandeler i selskaper som blir viktige underleverandører. Dette gjjelder spesielt i Norge hvor vi er den ledende aktøren i Internett-utviklingen, sier Jan Moberg i Nextra.

WebSite ble etablert i 1997 og har i dag 6 ansatte. Morselskapet Seabrokers AS har en eierandel på 65 % etter emisjonen.