Nokia testasi WAP-palveluita kolmannen sukupolven koeverkossa ensimmäisenä maailmassa


Nokia testasi WAP-palveluita kolmannen sukupolven WCDMA-koeverkoissa ensimmäisenä maailmassa. Pekingissä Kiinassa tehdyissä testeissä onnistuttiin lähettämään kiinankielisiä WAP-palveluita WCDMA-järjestelmän ja -radioverkon kautta.

Nokian Pekingissä sijaitseva testijärjestelmä sisältää verkkoelementit ja päätelaitteet. Tämän vuoden alussa avattua järjestelmää testataan ja käytetään yhteistyössä Kiinan tietoliikenneministeriön tutkimusyksikön kanssa (RITT eli Research Institute of Telecommunications Transmission).

RITT ja Nokia kehittävät yhdessä kolmannen sukupolven matkapuhelinverkon teknologiaa keskittyen erityisesti Kiinan matkapuhelinjärjestelmien vaatimuksiin.

Pekingin lisäksi Nokialla on WCDMA-koejärjestelmiä Espoossa, Hong Kongissa ja Yokosukassa Japanissa. Tämä lisäksi Nokia on rakentanut liikkuvia 3G-demokeskuksia, joiden avulla Nokian eurooppalaiset yhteistyöoperaattorit voivat kokeilla ja arvioida kolmannen sukupolven matkapuhelinpalveluita todellisuutta vastaavissa olosuhteissa.


Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com