Nokia Networks ja Scanfil Oy syventävät yhteistyötään


Nokia Networks ja Scanfil Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Nokia Networksin Äänekoskella sijaitsevat tuotantoyksiköt siirtyvät Scanfilin omistukseen. Yrityskauppaan sisältyy myös Nokian Äänekoskentien tuotantokiinteistö. Sopimus tulee voimaan 1.7.2000.

Scanfil on johtava mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistaja ja järjestelmätoimittaja Suomessa. Kauppa vahvistaa Scanfilin roolia Nokian verkottuneessa toimitusketjussa. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä 1980-luvun alkupuolelta lähtien.

Nokia Networksin Äänekosken yksiköt valmistavat kaapelointeja ja elektromekaanisia yksiköitä tietoliikenneverkon tuotteisiin. Yksiköiden toiminta jatkuu Nokian sopimusvalmistajana, ja kasvunäkymät markkinoilla ovat hyvät.

Äänekosken toimipisteiden palveluksessa olevat noin 140 henkilöä siirtyvät Scanfilin palvelukseen vanhoina työntekijöinä heinäkuun alussa.

"Scanfil haluaa järjestelmätoimittajana kehittää tuotantoketjun logistista toimintaa ja rakennetta. Jo 1980-luvulla alkanut rakennemuutos yhä laajempaan sopimusvalmistukseen on antanut meille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä tällä alalla. Nokia on yksi elektroniikkateollisuuden vetureista Suomessa ja osaltaan mahdollistanut yrityksemme kasvun maailmanluokan sopimusvalmistajaksi. Äänekosken tuotantoyksiköt vahvistavat asemaamme kansainvälistyvässä ja kiristyvässä kilpailussa ", toteaa Scanfilin toimitusjohtaja Jorma Takanen.

"Scanfilille siirtyy kaksi nykyaikaista tuotantoyksikköä ja pitkän kokemuksen omaava ja osaava henkilöstö. Tavoitteena on toimitusketjumme yksinkertaistaminen ja tehostaminen. Strategiamme mukaisesti keskitymme tuotannossa ydinosaamiseemme ja samalla sopimusvalmistuksen osuus Nokian tuotteista lisääntyy", sanoo tehtaanjohtaja Timo Luukkala Nokia Networksistä.

Scanfil Oy on elektroniikkateollisuuden järjestelmätoimittaja. Sen liikevaihto tullee olemaan kuluvana vuonna noin miljardi markkaa ja se työllistää yli 1000 henkilöä tehtaissaan Sievissä, Oulussa, Paimiossa, Hollolassa, Vantaalla ja heinäkuun alusta Äänekoskella.

Nokia viitoittaa tietä langattomaan tietoyhteiskuntaan innovatiivisilla tuotteillaan ja ratkaisuillaan. Se on maailman johtava matkapuhelinten toimittaja ja yksi johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen ja niihin liittyvien asiakaspalveluiden sekä multimediapäätteiden toimittajista. Vuonna 1999 Nokian liikevaihto oli 19,8 miljardia euroa (117,6 miljardia markkaa). Yhtiön palveluksessa on yli 56 000 henkilöä, ja sen osakkeet noteerataan Helsingin (NOK1V), New Yorkin, Tukholman, Lontoon, Frankfurtin ja Pariisin pörssissä.

Lisätietoja antavat:

Toimitusjohtaja Jorma Takanen
Scanfil Oy
Puh. 0400-283037
http:// www.scanfil.com

Viestintäjohtaja
Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199
http://www.nokia.com
sähköposti: nokia.networks@nokia.com