Nokia laajentaa Cégételin GSM-verkkoa ranskassa


Nokia ja ranskalaisoperaattori Cégétel ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen sopimuksen Gégételin GSM-verkon laajennuksesta. Sopimuksen arvo on yli 300 miljoonaa euroa (1,8 miljardia markkaa).

Laajennus lisää verkon kapasiteettia erityisesti tiheimmin asutuilla alueilla Pariisissa, Lyonissa ja Ranskan Rivieralla.

Nokia toimittaa Cégételille GSM 900 ja GSM 1800 -tukiasemia, mm. Nokia InSite
-sisätilatukiasemia, kaupunkialueille tarkoitettuja Nokia MetroSite -tukiasemia ja kolmitoimisia Nokia UltraSite -tukiasemia. Lisäksi Nokia toimittaa tukiasemaohjaimia, radioverkon laatua ja kapasiteettia lisääviä ratkaisuja sekä kaikki GSM-verkon elementit kattavan verkonhallintajärjestelmän. Asiakaspalveluihin kuuluvat mm. projektinjohto-, asennus-, tuki- ja ylläpitopalvelut.

Cégétel valitsi Nokian myös GPRS-järjestelmän toimittajaksi. Järjestelmän toimitukset aloitetaan välittömästi. Pakettivälitteinen GPRS (General Packet Radio Service) mahdollistaa jatkuvasti päällä olevat matkapuhelinverkon datapalvelut, kuten sähköposti-, Internet-, Intranet- ja WAP-yhteydet ja se on olennainen osa kehityksessä kohden kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkoja.

Nokia on johtava GPRS-järjestelmän kehittäjä ja toimittaja. Nokian GPRS-verkkojärjestelmiä on toimitettu yli 40 johtavalle operaattorille Euroopassa, USA:ssa, Kiinassa ja muualla Aasiassa.

Nokian ja Cégételin yhteistyö alkoi vuonna 1987, jolloin Cégétel aloitti matkapuhelinverkkotoiminnan.

Cégétel on Ranskan toiseksi suurin operaattori, jolla on yli 8 miljoonaa matkapuhelinasiakasta. Lisäksi Cégétel tarjoaa palveluita yritysasiakkaille.


Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199

sähköposti: nokia.networks@nokia.com
www.nokia.com