Nokia ja Cable & Wireless kehittävät maailmanlaajuisen langattoman Internetin palveluratkaisun


Nokia Networks ja Cable & Wireless ilmoittivat tänään aloittavansa yhteistyön maailmanlaajuisen langattoman Internetin palveluratkaisun kehittämisessä.

Nokia toimittaa Cable & Wirelessille langattoman Internetin palveluiden perusjärjestelmän, innovatiivisia sovelluksia sekä järjestelmäintegrointipalvelut.

Cable & Wirelessin isännöimä palvelujärjestelmä mahdollistaa edistyneiden langattomien Internet-palveluiden tarjoamisen toisen ja kolmannen sukupolven matkapuhelinoperaattoreille, Internet-palveluiden tarjoajille, kiinteän verkon operaattoreille ja suurille yritysasiakkaille. Järjestelmän avulla Cable & Wirelessin asiakkaat voivat tuoda omille asiakkailleen pääsyn Internet-sisältöön, tietopalveluihin, sijaintiperusteisiin palveluihin sekä langattomiin kaupankäynti- ja muihin liiketoimintasovelluksiin matkapuhelimen kautta.

"Yhdistämällä vahvan maailmanlaajuisen IP-infrastruktuurimme hallintakeskuksineen sekä Nokian innovatiiviset IP-ratkaisut ja sen johtavan aseman mobiilimarkkinoilla voimme avata tämän markkinan omille asiakkaillemme", sanoo Cable & Wirelessin toimitusjohtaja Graham Wallace.

"Yhteistyö Cable & Wirelessin kanssa vie Nokian näkemystä langattomasta tietoyhteiskunnasta askeleen eteenpäin. Vahvalla liiketoimintamallillaan Cable & Wireless voi tukea matkapuhelinoperaattoreita, Internet-paleluiden tarjoajia ja yritysasiakkaita langattomassa IP-liiketoiminnassa. Olemme hyvin iloisia yhteistyöstä, jossa voimme toimittaa edistyneitä kokonaisratkaisuja langattoman Internetin aikakauteen", sanoo Nokia Networksin toimitusjohtaja Sari Baldauf.

Cable & Wireless on maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikenneryhmä, jolla on asiakkaita 70 maassa. Se tarjoaa suuren määrän laajakaistaisia Internet- ja datapalveluita sekä puhelinpalveluita ja sen tavoitteena on laajentua erityisesti nopeasti kasvavissa yritysten Internet- ja datapalveluissa. Cable & Wireless investoi voimakkaasti edistyneisiin verkkopalveluihin USA:ssa Euroopassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueella kehittääkseen johtavan maailmanlaajuisen IP infrastruktuurin. Kehittynyt infrastruktuuri ja läsnäolo kaikilla tärkeillä markkina-alueilla antaa sille mahdollisuuden tarjota yritysasiakkailleen maailmanlaajuiset palvelut.


Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax (09) 5113 8199

sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com