Telenor velger Cisco


Det nye stamnettet er en viktig forutsetning for Telenors bredbåndssatsning på bedriftsmarkedet så vel som massemarkedet. I første omgang vil datatrafikken flyttes over fra det eksisterende telenettet til det nye IP-nettet. Dette innebærer at kapasiteten på det eksisterende nettet bedres.

- Utbygging av IP-nettet gir Telenor en unik mulighet til å bringe kundene inn i en moderne kommunikasjonsverden, sier direktør Ole Henrik Waldenstrøm i Telenor Telecom Solutions.

Telenor har i tillegg et samarbeid med Cisco på et fullservice-nett (FSN) hvor nye modeller for fremtidens nettverk prøves ut.

Om Telenor Telecom Solutions:
Forretningsområdet Telenor Telecom Solutions er et av kjerneområdene i Telenor. Forretningsområdet har ansvaret for utvikling, drift og salg av fastnettløsninger både til sluttbruker og til operatører og tjenesteleverandører. Forretningsområdet omsatte i 1999 for ca. 16 milliarder kroner.

Om Cisco Systems:
Cisco Systems er en av verdens ledende leverandører av nettverksløsninger innen IP-området og er en av de største industrisuksesser i USAs historie. Selskapet selger sine produkter i ca. 115 land og omsatte i fiskalåret 1999 for 12,5 milliarder dollar.